Saturday, April 28, 2012

Kuching 3.0

Seperti yang aku bagitahu in previous post, so hari ni 28.04.2012 aku join BERSIH 3.0 di Kuching, Sarawak. Memula datang kat area Waterfront around 1.30pm tu aku tengok cam sangat sedikit ar orang yang join. Around 50 orang cam tu jer so aku jalan-jalan ambik gambar dulu dan balik sana semula sekitar 2 pm. Dan jumlahnya berganda as time goes by. Memang ar tak sampai seribu tapi untuk permulaan, it a great things. Cuma part yang mengecewakan ialah golongan bumiputera Sarawak cam Iban, Bidayuh etc sangat sedikit sedangkan mereka ialah majoriti penduduk tanah Sarawak ni. Mungkin mereka lebih refer beg percuma Program Jelajah Janji Ditepati kot.


Btw orang Kuching sangat-sangat supportive. Mereka berkumpul dalam panas tanpa mempedulikan perbezaan warna kulit, bangsa or agama. Dan ini adalah sebahagian gambar-gambar yang aku ambik sepanjang 2 jam lebih tadi:









9 comments:

Muhammad said...

baguslah semuanya berjalan dengan lancar.


:-)

Anonymous said...

FUCK YOU all kaum BERSIH laknat!

Anonymous said...

I dont see ambiga and anwar anywhere in-front line. are they coward?

Anonymous said...

kau bodo sbb kau join bersih..sgt2 bodo..ape yg kau tegakkn sebenarnye?? 8 tuntutan tu ke?? tu je?? bila maulidurasul xramai pn..nk luahkan cinta pada nabi muhamad saw penghulu segala nabi bkn main payah lg..tegakkan ambiga yg kapir tu bkn main semangat lg..mane la kau letak otak kau ni??tegakkan hak rakyat konon..tp, cara tegakkan mcm lembu sharizat..adohai..kesian aku tgk golongan2 bodoh ni..

Anonymous said...

bodoh punya pemilik blog... x paham apa itu erti keamanan... yg u tau ikut telunjuk kapir laknatullahhh... maulidur rasul hangpa tolak hangpa kata nabi tak buat... ambiga lgbt suruh hangpa merusuh hanpa buat... bodohh. akaiiiii takdakkkk....puihhh

Aj Abdullah said...

Me, alhamdulillah. Lancar seperti yang sepatutnya.

Anon, terima kasih. Aku kalau tak suka 1 post/blog aku tak layan terus. Tapi ni siap komen banyak sekali. Of coz la you cant see Ambiga or Anwar in these pic bcoz it is in Sarawak. btw sambut maulidur rasul tandanya orang tu sayang nabi Muhammad ek? Aku baru tau.. wakaka

guguga said...
This comment has been removed by the author.
guguga said...

ayikk? Macam pernah datang aja kt sini. wakakaka..aku ingat satu syot saja dtg sini. Bro...kau sendiri tahu macam mana orang fikir negatif pasal bersih ini. Kan bagus kalau kau cerita sekali kenapa kau pegi..apa kau punya harapan...apa matlamatnya...baru informatif kau pnya blog, bro. Kalau kau cerita macam lawatan sehari di Bersih saja, org ingat kau aimless la... komen negatif atas ni semua hit n run saja...kau pedulikkan tu. Berani pakai anonymous saja walaupun kalau pakai username pun orang masih tak kenal. Kan pengecut tu? Anyway, kalau kau reply sama aku punya komen selalu aku tak baca reply lo... aku directed ke sini pasal kau post di blogserius. Komen -'ve atas pun mesti dari situ jugak.

Aj Abdullah said...

betul gak kot.. sebab rakyat Malaysia ni kita kena bagi maklumat secara direct. kalau tak mereka tak akan dapat tangkap matlamat utama apa yang dibagitahu.. hmmm.. thanks.. nanti aku usahakan