Sunday, June 3, 2012

Only When You're Alone

Family aku aka not including me sekarang sedang bercuti di KL-Pahang-Johor so meninggalkan aku sorang diri sebagai penjaga rumah. Realitinya it not such a real big deal pun sebab ini bukan kali pertama pun aku sorang-sorang duduk kat rumah ni. Tapi kalau cerita ni just berakhir cam ni jer then ia tak akan jadi menarik ar so aku masukkan unsur creepy sikit on apa yang selalunya berlaku hanya ketika korang berseorangan..


Korang pernah tak mengalami situasi cam waktu bateri korang habis bateri or habis kredit then waktu tu ar kereta or motosikal korang buat hal kat sebuah kawasan kiri kanan hutan yang tak ada sebijik kenderaan pun lalu kawasan tu plus hari almost nak malam? Shit right sehingga korang mempersoalkan: kenapa mesti ia berlaku waktu-waktu cam ni.

...

Ini adalah catatan hari ke 8 aku berseorangan di rumah. Next 2 day baru ar family aku balik. The creepy sidenya bermula waktu malam-malam then akan dengar bunyi cam orang ketuk dinding kayu. Rumah aku part kayunya cuma dalam dan pintu jer. Selebihnya batu. Aku x ambik port sangat ar sebab ia mungkin tikus ar yang tengah lapar sebab rumah x ada makanan so langgar kayu entah kat mana pun.

Kedian disebabkan rumah agak sunyi, dan aku malas tengok TV so masa aku just guna layan tenet tanpa ada muzik latar so bunyi-bunyi yang aku x pernah dengar start muncol. Korang pernah dengar bunyi nyamuk cam totally bunyi orang menanggis x? Aku yakin ia bunyi nyamuk tapi ia sangat mendayu. So aku spray Ridsect satu kawasan but still nyamuk tu x mati. 

Last few day, aku sangat yakin ia bukan sekadar pandangan anak mata aku melihat ada bayangan hitam besar melalui pintu bilik parents aku. So aku masuk dan of coz laa ia tak ada.

Then benda yang paling sucks yang buat aku rasa bahawa aku bukan satu-satunya penghuni rumah ni ialah bila things move dari tempat yang sepatutnya. Memula baldi kat toilet yang always aku letak kat bawah paip then one morning aku perasan apsal pulak ia berada kat tengah-tengah toilet. Dan baru beberapa minit tadi satu benda lagi teralih. Cermin besar (mirror) kat dinding dalam bilik aku tetiba aku sedar ia tertukar depan belakang aka bahagian yang kita leh nampak tu menghadap dinding.





















Kekadang tu kita selalu lupa yang kita tak pernah bersendiri. Sentiasa ada sahaja yang setia menemani kita tanpa sedar. Hmmmm..

3 comments:

cicak papan said...

boleh tahan gak gangguan camtu..hohoho

Haris Khairuddin said...

saje la tu..dorang nak main2 dgn ko.
gile angker kalau jadi kat aku.. hoho.

Aj Abdullah said...

Entah ar wei, cam x best pulak 'diaorang' ni maen serang2 masa aku sorang2. Plus tadi ada satu fenomena berlaku. Aku tengah main2 computer saat almost senja then kedian dah masok maghrib then baru nak tutop tingkap luar dan perasan tingkap dah tertutup rapat. hmmmmm