Wednesday, June 13, 2012

Mari Menciplak Lukisan 2.0

Post kali ni kira sambungan post sebelum ni ar. Kira guna istilah 2.0 tu biar nampak rage sikit ar. Wakaka. Dan lukisan kali ni pun mesti walaupun aku yakin ramai x tahu ia juga adalah antara lukisan yang cukup famous di serata dunia dan ia still kelihatan cam budak tadika jer yang lukis. Tajuknya The Scream. Please jangan tanya aku dia menjerit atas sebab apa yaa.. Hmmmmm




Step 1: LAKARAN KASAR




Step 2: WARNA BASIC PADA LATAR




Step 3: REMIX WITH OTHER COLOR





Step 4:KEMASKAN LATAR BELAKANG





Step 5: FINISHING









So amcam? Aku tengok ia dah cam either toyol, Alien Workshop yang terkenal era 90-an dulu or The Mask lakonan Jim Carey ar pulak kan? Wakaka

4 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

hahaa boleh la.. menjadi jugak ^_^

Aj Abdullah said...

wakaka. tapi menakutkan gak ar kan? wakaka

Muhammad said...

me sedang Scream mengilai ketawa lihat hasil tiruan ini.
:-)

Aj Abdullah said...

sambil membotakkan kepala, mencukur kening dan pipi mencengkung kemudian mengilai.. wakaka.. leh imagine nih