Monday, June 27, 2011

Seks Bermaruah

Kalu aku sebut nama 'Adinda Evans' then pasti ada yang akan terus sumpah seranah dia tapi Im not gonna talks about her laa sekadar onething yang berkaitan dia je ar. Buat sesiapa yang tak tahu siapa 'Adinda Evans' ni sebenarnya bukan adik kepada Juliana Evans yang hot tu. Dia sekadar sorang girl yang wujud kat alam siber yang buat kenyataan terbuka yang dia dah tak ada dara, dia pernah kena rogol balak dia bla bla bla. And as usual rakyat Malaysia yang mudah melatah tak tentu pasal plak terus je serang dia bertubi-tubi just like that. Hmmmm...


Teringat pada sorang kawan baik aku ni. He is a gay ar. Dia punya first scene seks ni masa dia darjah 6 lagi. An anal seks je ar. So afterward dia terus jer 'bermain' ngan ramai lelaki tanpa henti. Sehingga ar setahun yang lepas, masa dia tengah 'start' ngan balak dia then balak dia kuar satu statement "Orang yang tak ada maruah macam kita ni bla bla bla bla". Dan bila dia dengar je word tu terus dia cold nak teruskan 'game' tu. A few day after dia share the story to me.

Bila aku dengar aku plak yang rasa hangin. So aku kata pada dia balik "Selama aku kenal kau even sejak aku tahu orientation seks ko dan aktiviti seks ko, aku tak pernah terfikir dalam diri aku nak kata kau tak ada maruah diri. Dia yang baru kenal ko berapa tahun ni plak yang senang-senang kata kau tak ada maruah..!!"

...

Memang ar secara logik akalnya tak best ar kalu orang tak kira laki or perempuan kuar statement bangga dah tak virgin plus kena rogol ngan balak then jaja merata tempat tapi orang yang balas balik ngan tomahan sumpah seranah tu lebih mulia ker?

Sama r macam tindakan PERKASA menentang demonstrasi BERSIH ngan bakar, pijak-pijak bendera  BERSIH. So apa yang memjadikan PERKASA lebih mulia dari  BERSIH ni?


































Masih ingat kisah Nabi Muhammad SAW kena lempar najis oleh perempuan Israel tu? Just imagine kalu Rasulullah balas balik ngan lempar semula najis pada perempuan tu balik then pasti Islam tak akan jadi semulia seadanya kan?

Jangan layan manusia lain ikut gerak hati korang jer, guna otak yang tuhan bagi.

5 comments:

Muhammad said...

kita diajar disekolah.
tapi kita tak diajar utk berfikir.
otak manusia di malaysia ini,banyak yg beku-kuno dan banyak ikut hati.

macam semalam,ada blogger yg post ttg 'pembinaan gereja terbesar di bukit jalil'.di hujung penulisan dia telah menaip

~"kiamat dah dekat ... ape dah jadi ngan negori aku ni .. adehhh".

Masya allah,mengurut dada me membacanya.Apa yang mahu dibuktikan di sini ??.Yang dibina adalah tempat beribadat.Jadi kenapa,mengelurkan komen sebegini ??.lainlah jika yg dibuka itu pusat karoeke,disko,kasino ataupun rumah perlacuran.

Me selalu terfikir.
kenapa ada segelintir melayu..terlalu bodoh bila berkata-kata.Mereka tak tahu,apa itu 'Harmoni'.Mereka lupa,tanah malaysia ini..ada berbilang kaum,bangsa dan agama.Kita harus belajar hidup saling memahami.Bukanya,pergi kutuk dan bidas anutan agama orang lain.

Me selalu pesan pada diri sendiri dan kawan-kawan.Tak kiralah mereka kristian,yahudi,hindu ataupun buddha.Mereka pun manusia.Mereka sakit..jika disakiti.Dan senang bila disayangi.Jika kita nafikan hak mereka.Jika janganlah melenting..jika mereka menafikan kita.

Jika perkara ini berterusan.Melayu terlalu bangga dengan islamnya.Kristian masih lagi bahan momokan.Ada yang mengaku dia pilihan tuhan.dan yang lain itu sesat dan kufur.Maka apalah erti '1 malaysia ' itu.

bila kes hajjah yg kutuk islam itu berlaku.Me lihat,tiada siapa pun yg bukan islam..yg menyokong islam.tak sedar kah kita ??.Kita jadi keseorangan.tiada sekutu dari agama lain.Kenapa ???.sebab islam di malaysia ramai yg takbur dan angkuh.Ada yang fikir,mereka boleh putar dunia ini..dengan tangan sendiri.Jadi..lihatlah.Jika berlaku lagi serangan,tak kiralah dari apa jua bentuk dan sudut.Melayu islam ini,akan sendirian lagi.

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Orang kita kan mudah melatah, kena cucok sikit terus satu dunia dengar latahannya. Lebih2 lagi kalu yg cucok dari kumpulan yg berkepentingan.

Plus memang kiamat dah dekat apa cuma orang kita takut pd kiamat jer. So mereka kalu boleh nak halang setiap benda yg leh percepatkan kiamat. Kalu kiamat esok then kalu boleh nak xtend bawak ke tahun depan lagi.. ibadahnya entah ke mana, kiamat je yg ditakutkan. wakaka

Aku rasa dah tiba masa masyarakat kita disedarkan bahawa Islam dan Melayu tu perlu dipisahkan sama cam pak arab ngan Islam or entiti kerajaan dan parti politik. So lain kali kalu ada orang Melayu yg melatah tak tentu pasal then hanya bangsanya saja akan dipersalahkan.

Muhammad said...

kita mmg tak boleh halang kiamat.
tapi bila difikirkan kembali.
me selalu rasa malu.
malu bila memikirkan,kita tuduh menuduh sesama sendiri.

kita cepat mengatakan 'hah itu tanda kiamat'.hah itu "tanda bala dari allah.
macam sorang kawan kat fb.dia bukan main lagi berhujah ttg dajjal.
kata al-quran ada mention ttg dajjal.me pesan kat dia " mana ada..bercakap biarlah berakal.tak pun buat rujukan.".
lepas tu,baru lah dia segan sendiri.n kata " ya,dalam al-quran 'mmg tiada mention ttg dajjal.

entahlah.sekarang orang jika bercakap,main ikut sedap jari nak menaip saja.

kebebasan bersuara...maksudnya,bercakap benda yg benar.bukanya bebas bercakap apa saja.

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Yap, orang selalu sangat salah fikir tentang kebebasan bersuara tu sebagai leh cakap sesuka hati mak bapak diaorang jer.

And aku sangat tak suka orang2 yang suka tunding jari kata 'ha, itu tanda kiamat ar tu'.. then aku selalu balas balik 'Apsal? ko x pernah fikir yg ko salah sorang antara penyunmbang ke arah kiamat gak ke?' wakaka

Muhammad said...

mencari butang 'like'.

utk komen di atas.