Monday, September 6, 2010

SMS-ing

Last night aku bermalam di rumah aunt aku. Disebabkan hujan yang lebat membuatkan ASTRO x kuar gambar langsong. So kebosanan yang terlampau membuatkan satu2nya aktiviti yang boleh aku bwat ialah kemaskini kandungan handphone aku. Yaa yaa yaa... It sound loser..


Aku gi r check inbox folder. Duh, almost 200 sms. Bila check2 rrupanya ada gak aku 'tersimpan' lagi sms SIM CARD bertuah yang terpilih & menang RM50 000 plus iklan2 dari HOTLINK. Tapi ada gak sms-sms tertentu yang aku memang x akan buang sebab nilai estetika yang tinggi yang ada padanya. Antara jenisnya cam:

1) sms wishing selamat untuk certain occation such as Birthday, Raya, Puasa, Chinese new year, Gawai etc (yang bukan forward msj r) dan 
2) sms-sms tertentu dari orang-orang tertentu.


Aku x akan sentuh tentang sms jenis pertama r sebaliknya hanya yang kedua jer. Sejujurnya aku x perasan pun yang aku 'tersimpan' (sekali lagi) sms-sms dari orang-orang tertentu ni. Aku hanya tahu semalam semasa aku check satu persatu sms before menghapuskannya. Baca dan baca and suddenly Im realize that wujud satu pola. Pola sms tertentu dari orang tertentu. Walaupun isinya just tahap crabby patty tapi gosh... ia bwat aku tersenyum sebab ia bukan sms biasa-biasa.
.
Secara keseluruhannya terdapat 4 orang utama (that mean ada yang laen gak) yang sms nya aku x delete. Disebabkan EGO aku sangat tinggi (hmmm) then aku x akan bagitahu siapa orangnya. Tapi akan share ngan korang sms-sms mereka ni yang aku ambik sbijik2 cam apa yg mereka tulis. So kalu korang rasa ini ialah sms dari korang then berbangga r korang sebab tempat korang dalam hati aku kira cam un-delete-able r.. Cuma persoalannya skarang: korang leh ingat ke each sms yang korang pernah hantar?

1.
Haha..tringn nk ajk ko lyn mcd mcm dl jay.. nnt bl plan ke-2 ko td tu berjaya mnguasai ko, cpt2 roger aku kuikuikui..

2.
Aku ada kO utk sambOt aku.Ko xkn bg aku jatOh.. walaOpOn lmbt, tp kO ttp smbt aku utk aku smbg jalan atas denai yg btl.

3.
J, klak ko ambik aku kat airport kul 315pm.. Pkei keta aku, time lunch ko ngn naz ambik keta aku d umah hafiz.. Ok j? Xda org ambik aku tk(muka kesian).. K?

4. 
Hahah.caka.imaginasi ko bleh laku jadi siri drama.haha.tahlah j...membr byk..tapi jarang ada yg aku bleh share ...a guy needs a gf.but at d same time.a fren is important too.bkn utk muang masa...or just neman d kala borg.tapi yg really concern pasal kita....or lend their ears n ease our mind...


So, kesimpulannya no. 3 kurang layan emosi sikit kan?


...


Last few day, ada sorang kawan yang try to offer me a job. Then entah kenapa ada rasa takut yang bermain dalam minda aku. Takut untuk membuat kawan lagi. Then korang tanya: kenapa nak takut? Entah lah. It seem ia dah jadi my bad habit lately. Aku cukup mudah membuat kawan anywhere or everywhere I go.Wish only aku leh kata 'Aku nak berhenti bwat kawan...' tapi I cannot do that.. Hmmm









And lebih sucks bila ada sahaja kawan yang berkualiti aku jumpa di setiap tempat aku pergi tu... Then korang tanya dalam hati 'Wei, apa sedang berlaku nih?' . Sebab makin berkualiti sorang kawan tu then makin  berat rasa tanggungannya. Memang r setiap senyuman mereka akan menggembirakan kita tapi setiap kesedihan  mereka akan jadikan kita douple triple sakit. hmmmm

4 comments:

Jiao Long said...

sms no.3 ya dr koland...

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Anda yakin betul? Adakah naz yg dimaksudkan as nazlee? Dan siapa pula Hafiz? adakah ia Hafiz AF7? hmmm

diyanalicious said...

Lapa aaa. Banja Mc D, syg~!! haha.

**SMS aku masih un-deleted. Well, baby..urs too. sb memory card hp aku 2G, maka sms sgt boleh disimpan beratus-ratus. :P**

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Didi, memory card aku hanya ada 1g jer tpai penoh ngan gambar mms ko ngan rambut korea, jepun yang x menjadi jer.. hmmmm