Friday, July 16, 2010

Monyet & Cinta

Tadi entah apsal aku ttiba nak tulis satu nama di kat search box kat FACEBOOK. Nama yang pernah wujud sekitar 15 tahun dulu. Pasal realitinya sekarang semua pasti ada akaun FACEBOOK ni then try je r. Then suddenly ada 2 orang ngan nama yang sama. Aku try bukak 1 ni r. DAMN.. It her..


Pernah x  korang layan local or international punya cerita yang ada 2 kawan dari kecik (boy n girl) yang berpisah dan bila dah besar jumpa lagi. Lalu waktu tu mereka jatoh cinta. Duh... Gila romantis siot. Aku pun punya imaginasi tahap sama gak r. Tak tau r. Memang that girl ialah cinta monyet pertama aku. May be that why orang selalu kata cinta pertama akan diingat sampai bila2. I keep remember dia mati2. 

Kami kenal dari darjah 1 r. Aku masa tu dudok kat Flat Polis Marin SARIKEI dan dia plak kat rumah JKR. Rumah kami plak bertentangan tp dipisahkan oleh jalan besar. Disebabkan aku dudok flat tingkat 3 then setiap pagi kalu aku tengok dia kuar rumah nak gi sekolah then aku pon berebut r turon tangga and jumpa kat jalan besar. Kuar ayat poyo kata ianya just kebetolan jer. (leh plak tiap hari kebetolan ek?) wakaka..

Dan entah apsal dalam banyak2 kkawan masa tu dia pun rapat gak ngan aku gak. Kalu ada free time so kami pon akan jalan2 keliling sekolah n 'date' kat certain port. So kat sekolah semua panggil kami couple r. Wakaka.. Lawak.. Kecik2 lagi dah mengatal..

Paling aku ingat masa darjah 4. Waktu tu ada perhimpunan Maal Hijrah kat Masjid Bahagian SARIKEI Tengah orang kat luar sibuk ngan urusan agama kami berdua plak tengah bwat aksi lari2 hindustani kat dalam masjid. Waktu tu jugak BAPAK ambik gambar aku dan dia.. Satu2nya kenangan kami bersama. Dan tamat darjah 4 aku pindah balik ke KUCHING.




Sehingga tu kami x pernah berhubung lagi. Dengar kata x lama pas tu dia ngan family berpindah ke KUCHING gak. Pas tu BAPAK dia meninggal. Semuanya tru kabar angin..




Dan entah apsal gak I still and keep wishing yang satu hari aku akan terjumpa dia kat mana2 aku jalan.  Terlanggar bahu masa tengah minom kat Mc D ker pr what ever ke. Malaysiakan kercik jer. Pasal aku leh guaranty aku still leh cam dia. As cerita poyo tu aku percaya gak.. Hmmmm tapi bila aku jumpa dia kat FACEBOOK tadi separuh nyawaku hilang. Yap. Aku still leh cam dia sekali pandang jer. Senyuman ngan muka tu. Dan dia dah kahwen dan ada sorang anak.. Hmmmmm



Dan bekas awek aku masa sekolah menengah dulu pon dah kawen gak.. Thanks to FACEBOOK sebab bagitahu yang semua orang dah kawen dan aku still solo..Loosernya diriku.. Nada keciwa plus sedih.. marah.. bercampur aduk

2 comments:

diyanalicious said...

tah ah!! itu buuka loserrr namanya. itu dikenali sebagai HOOTTTTT, okey?? Tak rasa hOt ke semua dah kawen dan kau masih single dan menjadi rebutan ramai??? Dahla penganggur, berduit pula tu. dem! Aku jeles ngn kamu.

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

hmmmmm... perlu ke jeles ni saudari? hmmmmm