Monday, July 4, 2011

Report Card

Aku sangat yakin yang hari penyerahan buku report card pelajar ialah hari yang paling tak disukai oleh most pelajar terutamanya bagi student yang dapat markah teruk in exam or student yang selalu bagi masalah pada cikgu masa kelas. Sebab waktu tu lah waktu paling sesuai untuk cikgu akan balas dendam nak report setiap perangai buruk student ni depan parents memasing.


Aku waktu sekolah dulu bukan jenis yang banyak mulot sangat ar so most of the time parents aku tak tahu pun bila exam aku start or tamat, bila markah aku di bagi or apa markah exam aku. Mereka hanya tahu semua bila aku serahkan report card untuk mereka sign jer. Cop. Korang tanya: mereka tak gi sekolah ambik report card ko ke?

Yap. Most of the time parents aku tak berkesempatan nak pergi sekolah untuk ambik report card. Membuatkan aku sangat tak suka report card day sebab most of the time aku antara student yang parents tak datang ke sekolah so it sucks bila tamat je satu semester aku terpaksa jadi yang terakhir untuk ambik report card aku (student yg parents x datang akan tuntut card tu paling akhir). May be it not such a big deal for me nor to my parents sebab both of us dah awal-awal tahu result aku.

Tapi it quite jealous gak ar each time datang report card day ketika cikgu complaint tentang student depan parents diaorang then parents diaorang akan marah-marah depan anak diaorang sendiri. Aku plak: hanya tunggu sesi tu tamat, dapat report card, balik, kalau aku rajin aku akan serahkan pada parents or kalau aku malas aku tiru signature diaorang. Yap, jangan kata korang tak pernah tiru sign parents korang plak.







Akhir tahun pada majlis penyampaian hadiah, ambik hadiah banyak-banyak.
















Rutin yang sama setiap tahun. Membosankan.













I hates report card day..

3 comments:

Anonymous said...

hahaha..aku vote sejuk sebab aku keja nite shif..tempat tok sejok gila.jd sepanas mn pun cerita ko,aku tetp rasa sejok..hahah.. o_O

hana szied said...

chill la , amek report card jek kot.. heee :D

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Anon: wokeee.. x phm motif tp thanks sebab masih gik singgah n komen blog aku.. huhuhu.. sejok

Hana: wakaka.. sebab nephew tengah ambik report card dia semalam.. so teringat plak.. huhuhu