Thursday, July 14, 2011

Harry Potter: The End

Aku layan Harry Potter since dari film yang pertama sehingga yang terkini tapi novelnya aku hanya baca yang keenam dan yang terakhir jer. Itupun aku baca novel terakhir sebab tak sabar nak tahu ending cerita tu. Tapi disebabkan aku dah baca buku terakhir dulu so buku keenam aku hanya baca beberaa bab terawal jer. Buat apa nak tahu pertengahan cerita kalau kita dah tahu endingnya kan? Aku pinjam buku sorang kawan yang beli after few week buku tu dipublish. Hmmmm...


After tamat baca novel terakhir tu aku rasa sangat buduh sebab betapa buku yang aku baca dalam tempoh 24 jam tu rrupanya buku kanak-kanak yang cukup pasti walau apa pun berlaku, endingnya tetap happyly ever after yang sangat adil saksama. Tapi still ia tak menamatkan minat aku nak layan filem demi filem Harry Potter ni. Terutama babak terakhir dalam novel yang bagi aku sangat lawak pun ditunjukkan dalam scene terakhir film ni. Tak nak bagitahu pada sesiapa yang belum baca or layan movie ni lagi.

So tamat ar perjalanan 3 orang kawan selama 7 tahun di dunia penuh magis tu.. Lawak plak bila teringat film pertama semua pelakon masih cute mute tapi sekarang dah leh jadi emak bapak orang. Emma Watson  pun dah jadi wanita tercantik dah.. Huhuhu..








Walau orang kata Harry Potter dan alam magisnya adalah mengarut dan boleh menjejaskan otak manusia dan umat Islam plak leh tukar status jadi syirik etc bila percaya lebih-lebih. Tapi bagi aku plak, hei ia sama je cam Doraemon yang bagi hiburan ringan pada kita dan bagi pengajaran kalau kita nak belajar something from it.


Contoh cam kalu kita buang unsur magis tu then yang jadinya ia sama jer ngan kehidupan manusia biasa, bebudak sekolah biasa, orang gila kuasa yang biasa, kementerian yang suka mengawal, cikgu yang pilih kasih, cinta monyet zaman sekolah, cemburu, iri hati, pangkat dan kedudukan dalam masyarakat, persahabatan etc.









Dan film terakhir ni gak banyak main emosi yang kekadang rasa tersentuh jiwa lelaki ni.. 

















Yap, aku fanatik Harry Potter.. Wakaka

4 comments:

miss aty said...

haha..ulasan yg menarik~

[r][a][y] eusouff said...

ada seorang budak gemok.
pakai baju 'HP' saiz m...duduk di sebelah me,semasa tayangan semalam.

muka HP di t-shirt itu,menjadi sangat2 kembung,lebar...dan ada jerawat sebiji.

ouch !

Muhammad said...

bahahahahahahahahahaha
inilah jadinya...bila guna lappy orang.
bahahahahahahaha

maaf
komen di atas,adalah komen meee !!!!
ahahhahaha

maaf

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

miss aty: thanks for the comment

me: leh plak guna account org bagi comment.. kira sama cam penaya guna account FB orang lain ar tu pulak kan? btw cant imagine budak pakai baju HP yg boolat.. mesti comel..