Friday, July 29, 2011

Aku Mencari Snow Cap

Aku seorang yang sangat 'bukan seorang yang pengemas'. I do not applied teori 5S yang most government or semi government aku kerja akan applied that theory. Im not. So bilik aku leh diumpamakan seperti tongkang pecah, pasca tsunami, pusat kumpulan barangan kitar semua etc. Meja aku penuh dengan stuff (aku ada 2 meja), katil aku penuh dengan stuff, lantai and even dinding penuh dengan poster yang entah apa-apa entah. May be that why bilik aku jadi tumpuan aktiviti 'paranormal' berkumpul. Wakaka..


Walaupun bilik aku sangat-sangat bersepah tapi kalau aku nak cari barang aku tahu mana nak cari benda tu. Tapi bila ada part emak dah start kemas bilik aku, walaupun keadaan sangat-sangat bersih tapi akan jadi sangat susah untuk aku detech mana barang aku tu. Hmmm..

...


Dan sekarang aku dalam usaha mencari snow cap* yang rasanya dah setahun aku tak guna. Hmmm..








Kalau korang tak tahu apa moral value post kali ni biar aku pendekkan dalam bentuk dialog di bawah:


Lelaki A: Wei, tadi aku jumpa Aj kuar pakai snow cap ar..
Lelaki B: Wow.. Dia dah 'kembali ke pangkal jalan' sekali lagi ker? Al maklum Ramadhan dah dekat..
Lelaki A: Cam biasa-bad hair day..
Lelaki B: As what as been xpected..












Chop. Kalau korang still x paham biar aku jelaskan lagi yang snow cap di sini merujuk kepada kopiah. Kalau aku sebut kopiah then aku akan terbakar.. Wakaka..















Yap puasa dah nak tiba plus rambut aku lepas gunting semalam jadikan muka aku sangat teruk. I need a snow cap yang kebetulan bersesuaian dengan tema Ramadhan.. Hmmmm

2 comments:

uglyduck said...

tak sabar nak smyg terawih k?=p

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

yap3.. selamat berpuasa untok anda gak