Monday, January 3, 2011

Boosan

Aku ada satu bad habit yang entah apsal aku rasa ia boleh membawa kesan yang sangat teruk jika aku biarkan ia berterusan dalam tempoh jangkamasa yang panjang bersama. AKU SANGAT MUDAH BERASA BOSAN...!!!


Then korang mempersoalkan "Apa salahnya ngan feel bosan tu? Semua orang ada perasaan tu apa?"

Hmmm.. May be korang betul, semua orang memang secara zahirnya memang ada feel bosan apa. May be aku sahaja yang terbawak-bawak dalam bab tu. Contoh bila dalam bab kerja, bila satu perkara tu dah jadi rutin yang aku akan buat berulang-ulang kali (sehingga pejam mata pun still aku leh buat kerja cepat dan tak ada kesalahan) then aku akan jadi bosan. Sama cam kerja OPERATOR sekarang ni. Realitinya jawab call belum lagi masuk 7 hari aka seminggu tapi rasa cam dah buat kerja ni cam 2 tahun sebab kerja ni dah jadi rutin: greeting, solve problem and goodbye dari jam 8.30 pagi sehingga 6.15 pm. Can't imagine cam mana ada pekerja yang leh buat kerja yang sama cam tu untuk lebih 3 tahun... Hmmm...

As aku kata purata tempoh aku bertahan untuk sesebuah kerja hanya 3 bulan before aku resign. Membuatkan aku terfikir what if jika bad habit ni aku berterusan sampai aku tua? 3 bulan kerja berhenti, 3 bulan kerja berhenti then tak pernah ada kerja tetap. Memang r secara positifnya aku leh tukar persekitaran baru setiap masa dan leh tambah jumlah kenalan kat FACEBOOK tapi dude, sampai bila?




Sama gak cam dalam relationship. Aku pun cepat bosan gak. Cari kawan memang senang tapi bila berkawan tak lama pass tu aku rasa dia dah membosankan then aku akan cari gaduh ngan dia. Cari kawan baru then gaduh lagi. Akibatnya korang leh check r betapa ramai orang yang pernah jadi kawan aku kini dah tukar status jadi musuh..











Membuatkan aku terfikir what if kalu bab CINTA? Leh ke aku bertahan ngan sorang girl jer? What if kalu dah kahwen then aku start rasa bosan? Tak kan r senang-senang nak cerai jer atas alasan "Isteri saya dah membosankan saya..." Hmmmm..

















Aku perlu satu sebab untuk tak berasa bosan either dalam pekerjaan, persahabatan mahupun percintaan.. Hmmm...

4 comments:

diyanalicious said...

datang ke KL, baby~~ nescaya anda tidak akan merasa booosan langsung because i'm here to cheer you up all nyte long. haish.. wendhu la!!!!!

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

aku pun memang rinduu fucking giler ngan ko tp ko dah berubah r baby. ko dah ada awek yg tengok bola, ko leh layan bola sendiri... hmmm... wakaka

diyanalicious said...

hahaha. tapi tak sehat aku menyukai tabiat aku maen 'bola' kau..... wakakakaka.

diyanalicious said...

*spelling error. TAK SEHEBAT aku