Sunday, January 2, 2011

HOMO Jadian

Soalan Bonus Tahun Baru:
Korang tengah hangout with kawan berbeza jantina korang then suddenly dia puji sorang mahkluk tuhan yang tengah jalan tu (yang sama jantina ngan korang) as sangat ganteng amat. Then reaksi korang?
a) Korang tak toleh sikitpun pun. Setakat kuar statement "Ya ya ya..." sebab korang tahu kawan korang tu  tengok tiang letrik tepi jalan pun dia leh label as ayu/kacak.
b) Korang toleh sekejap then setuju ngan statement kawan korang tu then teruskan topik perbualan ngan kawan tadi cam biasa.
c) Korang toleh then korang rasa seolah-olah dunia dah berhenti dan ko tak tahu entah apsal hati ko berdetar dengan sangat cepat dan korang sangat wish that awek/mamat tertoleh ke arah ko dan feel yang sama gak pada ko.
d) Korang toleh dan tengok dia dari atas bawah sambil menelan air liur dan terus kuar je statment dari mulut korang "Aku mesti have a seks with this person no matter what happen..!!"

(aku tak nak ulas walau apa pilihan jawapan korang sebab aku yakin korang dah tahu jawapannya sendiri r kan?)


Yesterday ada sorang kawan perempuan aku ni luahkan isi hati dia bagitahu yang recently dia ada simpan perasaan suka pada kaum sejenis nya jugak. Dia nak tanya pandangan and pendapat aku. Walaupun aku bukan orang yang terbaik untuk bagi pendapat dalam bab-bab seumpama sebab kebarangkalian aku akan menjadikan orang tu lebih terpesong dari jalan yang benar amatlah besar tapi atas dasar kawan then aku bagi gak pendapat aku. Aku bagi words of wisdom (hmmm) apa yang aku belajar dari pengalaman silam.

...

Korang percaya tak kalu aku kata yang aku masa sekolah dulu pernah timbul rasa yang mempersoalkan yang diri aku mungkin seorang GAY? Semuanya sebab aku zaman tu tak ada kekasih perempuan dan kawan baik aku ialah GAY yang die hardly fan GAY. Cuma masalahnya sejak dari waktu tu sehingga r sekarang ni aku tak pernah ada apa-apa perasaan CINTA pada lelaki melainkan SAYANG as KAWAN or BROTHER jer sekaligus menolak teori yang aku ialah seorang GAY.

Tapi sepanjang tempoh tu sehingga hari ni, GAY or LESBIAN or HOMO stuff ialah perkara yang tak dapat nak lagi either untok aku or untok korang sekalipun. It seems dunia era 2000 ni ialah era manusia ngan terbuka leh terima this HOMO stuff as a part of life. Aku ada beberapa orang kawan and certain family member yang HOMO and aku boleh terima mereka seadanya. Cuma tahun 2010 membuktikan aku agak HOMOPHOBIC sebenarnya sebab aku cuma still tak leh terima beberapa kawan lelaki yang nak having a relationship with me.. hmmm

Back to real life.


Sepanjang apa yang aku lihat, dengar dan baca HOMO ni sebenarnya leh dibahagikan kepada 2 bahagian: PURE HOMO and HOMO JADIAN (bunyi cam serigala jadian jer). Ada kajian kata kalu kita luruskan telapak tangan korang then jika jari telunjuk and jari manis korang satu baris then korang memang sah HOMO. Berbanding jika 2 jari tu tak sama panjang then jika korang in LOVE with kaum sejenis then korang might be seorang HOMO jadian. Tapi kajian ni tak sah mana pun.. Hmmm..

So klasifikasi pure HOMO ni kira cam sorang kawan aku ni r yang kata dia sejak kecil lagi memang hanya melihat lelaki sahaja aka sedikit perasaan pun tak ada wujud bila tengok perempuan. Sekaligus membuatkan aku tak dapat lawan balik statement dia sebab aku tak faham how does he feel. Hmmm..

HOMO jadian plak sangat selalu berlaku. Aku garenti korang mesti pernah jumpa makhluk-makhluk yang menjadi mangsa pasangan curang, putus cinta etc yang akhirnya untuk memilih benci pada jantina yang berbeza. Ya it quite alasan yang agak BUDUH tapi realitinya aku ada kawan perempuan yang choose to be LESBIAN sebab banyak kali putus ngan balak lelaki yang TAK BERGUNA.

Or paling selalu berlaku among LELAKI plak cam bila terlanjur 'bermain' ngan lelaki lain then mereka start rasa 'benda' tu mengkhayal dan menyeronokan. Mereka nak lagi dan lagi. Sehingga satu ketika mereka cop diri mereka as GAY sebab mereka enjoyed having a sexs with their same gender.  Buat aku selalu jer nak sound kat lelaki cam ni: Dude, SEXS and LOVE are two different things laa..








So aku sekadar menasihatkan kawan tu supaya fikir dan pilih jalan hidup yang sebaik-baiknya. Aku tak akan menentang, menghalang or menghukum what ever keputusan dia sekalipun. Aku akan terima dia seadanya. Aku telah terima who ever she was before then aku akan tetap terima dia selepas ni gak. Cuma jangan buat keputusan terburu-buru sebab keputusan ni bukan cam nak buat pilihan beli baju. Kalau korang pilih baju yang salah then korang leh tukar. Cuma pilihan ni cam kalu korang pakai baju tu then ia akan kekal selama-lamanya pada kulit korang.














Plus matlamat tahun baru yang bakal aku celebrate next few day ni aku nak hapuskan the HOMOPHOBIC feeling dalam diri aku. But still aku tak akan enjoy myself dinilai just AS A PIECE OF MEAT sahaja. I just wanna be neutral kepada semua. May be what should I do is aku akan couple with some guy or having same anal or oral sexs with them ... Hmmm... Naaa..!!!! 
















Then korang bertanya:
Korang : Aj, I tho you are GAY...?
Aku: What made you say so?
Korang: You look like a GAY...!!!
Aku: It better look lika a GAY but STRAIGHT rather than look STRAIGHT but GAY...!!!!
Korang: ....

4 comments:

Muhammad said...

Yay !!!

Fitrah manusia itu,sama rupanya macam pasu kosong.Mereka sebenarnya tak kisah..apa yang mengisi kekosongan itu.Mereka cuma tak mahu " kosong dan sendirian ".

:-)

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

selamat aku bukan jenis pasu bunga cam tu. aku lebih refer untuk kosong dan sendirian daripada biarkan disi oleh benda sebarangan. May be that the reason why aku dah lama sangat keseorangan.. pemilih sangat... wakaka... huhuhu... :P

Muhammad said...

hohohohohohoohhohoho
pasu kosong harus diterbalikan.
tak mo ada air bertakung.
kang membiak nyamuk !!!.

:P

tak pa
esok ada yang terbaik untuk kamu.
adalah tu.Duk saja kat rumah diam2 jerk.
tahu2 besok,adalah orang mai hantar dulang.Merisik2 tanya.
:-)

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

betol3. nyamuk itu manyak bahaya wooo... kena denggi moleh bawak mati maaa...

Cadangan leh terima tu. duduk rumah, advertize kat paper suroh org hantar resume... wakaka...