Saturday, November 6, 2010

Mode: Anggau

Everytime aku bercakap ngan gay guy friend (or yg bukan kawan gak), mereka asyik tanya cam mana aku terlalu yakin yang aku bukan gay. So aku kata each time aku tengok lelaki then aku akan tengok mereka as lelaki jer: lelaki yang aku hormat as kawan, brother, rakan sekerja, etc. Plus sepanjang aku hidup 25 tahun tak pernah ada mana-mana lelaki yang berjaya buat aku jadi anggau selain perempuan jer yang boleh. Hmmm...


Then korang tanya "What is anggau (not sengau r)?"

Anggau ialah satu perasaan yang sejujurnya aku tak suka sangat. Ia buat aku jadi cam seorang yang bodoh (bukan dah buduh lama ker?) : membuatkan aku keluar dari rasional dunia. Ia jadikan hidup aku sangat susah. Gi mana-mana garenti akan teringatkan dia. Buat apa-apa aktiviti pun akan teringatkan dia. Tengok orang lain pun akan terbayangkan dia. Asyik-asyik nama dia jer yang akan terbang dalam otak. Kekadang tengah mimpi malam pun ttiba ada dia buat cameo jugak. 

Belum lagi bab kalu dia betul-betul ada kat depan kita. Sebelum ni bukan main lancar jer bercakap tapi bila ada dia then lidah jadi kelu dan otak plak suddenly beku. Bila dia ada disebelah rasa cam tak tentu pasal nak buat apa. Asyik nak terkawal jer segala tingkah laku. Nak senyum pun dah tak cam biasa: pipi rasa cam tegang jer. Then bila terpandang mata dia, suddenly jadi freeze sekejap then mengelak. Huuu. 



Lebih SUCKS bila kita asyik leh terbayangkan rambut dia, mata dia, cara dia ketawa, dan setiap cerita dan jenaka yang dia pernah bagitahu.

















Tak best r mode ni. Ia buat aku jadi out of rasional. 






















Im anggau again. Hmmm

2 comments:

ena said...

aj...angau lha bukan anggau...^_^

aku pernah ada rasa mcm 2 suatu ketika dulu...huhuhu..tp skunk rs angau 2 dh luput...huwaaaaaaa.....i want it back..want angau...hehehe

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

ooooh angau b ukan anggau ya
? huhuhu

yap... perasaan yg mampu membuatkan kita jadi resah 24/7/365 tapi in the same time melayang... huhuhu