Wednesday, November 3, 2010

Ghost Story at TMTC

Hari ni tadi aku gi TM Training Centre (TMTC) kat are Taman Sukma agak awal r. Kira masa yang sama gak aku sampai cam biasa r. Jam 8 pagi sebab masa start kelas ialah 8.30 pagi. Tapi entah apsal pagi ni tadi kat parking lot cuma ada 1 kereta jer. Tak macam a day before: pada masa yang sama almost lebih separuh yang datang. So aku masok r the one and only building kat situ.


Naik first floor nak punch card then tengok JESSICA MADU dah ada kat sofa foyer tu. Rrupanya pintu kelas kat second floor belum buka lagi. So aku lepak r sekejap kat situ. Kemudian kami naik second floor nak check pintu kelas. Still belum buka. Lepak bawah lagi then almost 15 minute pas tu naik lagi sekali. Tapi sekali lagi pintu tu still terkunci. So turun je r balik. Suddenly kat tangga tu ttiba dengar tapak kaki beberapa orang nak naik r.

Dengar dengan jelas kami berdua suara mereka iaitu workmate: KALSUM then dengar gak gelak ketawa besar QHAIRI. Mereka berdua ni biasa r akan gaduh most all the time. Kami berdua just buat cam biasa jer dan tunggu kat lobi aras satu. Beberapa minit berlalu still mereka berdua x muncul. Last-last selang beberapa minit kuar plak WINNIE. So kami tanya r mana KALSUM dan QHAIRI tapi jawapan WINNIE: tak ada sesiapa pun kat bawah. Hanya ada sorang guard lelaki.. Hmmm...






Then teringat pengalaman silam masa masa bekerja kat PUSTAKA NEGERI SARAWAK pernah mengalami effect yang sama: perbuatan manusia ditiru oleh 'makhluk-makhluk' tertentu. Then 'mereka' akan mengulang perkara tu berulang kami totally sama cam apa yg pernah kita buat. 'Mereka' masa tu meniru tindakan aku berlari dan bertepuk tangan. Dan sekarang 'mereka' meniru percakapan plak. So kira cam 'mereka' ni expert in copy writing r... Hmmmm...



















Secara rasionalnya, at least kalu ada orang lain aka perempuan then logik r kami berdua tersalah dengar suara. Masalahnya memang x ada orang lain. Plus kkawan yang pernah belajar kat TMTC ni pernah kata yang tempat ni memang HAUNTED...!!!!

2 comments:

~Eiladi~ ..^^.. said...

hak cipta sik terpelihara..xda cop sirim antu ya..

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

wakaka.. lom nanyak gik tapi arap2 x jumpa r... huhuhu