Tuesday, January 17, 2012

Aliens Are Cumming..!!

Apa yang jauh lebih WORST daripada dunia dikuasai oleh mahkluk yang dah mati tapi masih boleh bergerak dan nak makan otak manusia hidup-hidup aka zombie or a group of brutal vampires kepung tempat kediaman korang ngan semua pengangkutan dan telekomunikasi terputus dari dunia luar (tak termasuk hari kiamat ar)? To me of course laa ALIEN INVASION. Cool isnt it?


Kalau benar-benarlah dunia ni diserang oleh zombie cam dalam Resident Evil or Zombieland or mana-mana filem melibatkan zombie yang tak termasok Zombie Kampung Pisang then aku adalah antara mangsa terawal yang akan terkorban dan seterusnya menjadi zombie yang paling awal dibunuh balik. Or sama gak kalau life ni cam 30 Days of Night then nasib aku pun 2 kali 5 gak. Sedih kan? Hmmm...

Entah apsal aku agak cuak masa layan cerita benda alah zombie-zombie ni tapi still aku leh layan berbanding cerita kejam cam SAW, HOSTEL etc yang brutal potong tangan sendiri guna gergaji etc ker. Lebih-lebih lagi cerita 30 Days of Night yang buat aku terfikir what if that situation benar-benar berlaku? 


...


Recently kalau korang selalu update ngan cerita-cerita terkini then korang pasti tahu tentang cerita ada bunyi pelik yang bergema di langit malam di sebuah kampung di Kota Samarahan, Sarawak. Bunyiknya cam orang berdengkur yang panjang sepanjang malam tanpa ada sesiapa leh dapat tahu bunyik tu bunyik apa sebenarnya dan ia berpunca dari apa etc?

Dan menjadikan situasi lebih best ia tak hanya berlaku secara domestik di Sarawak jer sebaliknya di sebahagian tempat-tempat lain di seluruh dunia start 2011 lagi. Bunyinya tak sepenuhnya sama then ada yang buat penilaian awal kata yang ada orang just buat copycat aka cuba tiru based on event pertama ngan rakamkan video dan bunyik then upload internet or ada yang kata ia adalah rakaman daripada filem Alien Invasion lain or ada yang kata ia adalah satu projek sulit sebuah kerajaan besar dunia etc.




Then ada yang cuba kaitkan ngan dakwaan ramalan 2012 ialah dunia akan kiamat laa





Ada gak yang kata ia adalah monster dalam bumi yang dah nak keluar






Or maniac agama akan kata Dajjal etc dah nak keluar











Then yang paling cool ialah Alien nak datang dan menawan bumi. Bagi aku teori tu lebih cool dan dramatik. Just imagine cam alien dalam War of The World ker. Tapi alien cam dalam District 9 tu tak best ar.. Hmmmm












But still apa-apa cerita alien sekalipun still aku akan mati awal gak. Dont know why..
























Tapi bunyik-bunyik tu mesti bawak tanda ada sesuatu yang bakal berlaku kan...? Kalau tanda-tanda awal kiamat pun x apa pun kan? Kita kita berkesempatan jadi ahli akher zaman yg bakal menyaksikan that BIG DAY ar kan? Hmmmm































p/s: then salah sorang korang kata "Haei Aj, there something wrong ngan title post ko hari ni ar. Typo kot.."



Then aku kata "Sah, otak kotor..!!"

2 comments:

Muhammad said...

me tak kisah jika alien sampai.
sebab kita pun memang spesis'alien',cuma kita telah sampai beribu tahun awal dari yg lain.

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

yap, kita alien yg x tahu, x nak ambik tahu sejarah kedatangan sendiri ke bumi ni dan kedian asyik ghairah nak tunggu alien lain datang plak.. hmmmm