Monday, May 2, 2011

Lurus

Soalan Bonus:
Apa perkara annoying selain dari tengok iklan shampoo di mana each time orang tanya either dia buat rawatan minyak panas dari saloon yang hyper mahal or dia anak orang kaya disebabkan rambutnya yang sangat lurus sehingga setiap kali ada angin kuat, bukak helmet or balak dia tertanggalkan sanggul rambut dia ketika jumpa bakal mak mertua tapi still rambut nampak okey lalu kemudian that girl kata "Saya guna shampoo jer..."

What the FUCK rite?


Aku dilahirkan dengan naturally rambut yang lurus. Bila aku katakan lurus then ia sangat-sangat lurus. Ia tak berombak sedikitpun. Makin panjang aku keep my hair grow then makin luruslah ia. Yaa aku bersyukur sebab masih mempunyai rambut ketika orang lain ada yang tak berambut. Tapi sejujurnya aku agak jeles ngan rambut sesapa yang kerinting cm rambut Razzy, Fendi or Aket aka orang-orang dipersekitaran aku yang lahir ngan rambut kerinting.









Pihak shampoo pulak sedaya upaya membentuk mind set manusia seluruh dunia bahawa rambut lurus adalah rambut yang cantik. So kalau girl nak cantik so mereka harus pakai shampoo jenama mereka untuk dapatkan rambut yang lurus. So orang cam Aket, my cousin cuba pakai banyak kali shampoo tu still tak lurus-lurus lagi rambut dia. Last-last dia gi saloon luruskan rambut kerintingnya yang cantik tu..

















Dan entah kenapa each time aku tengok girl walau muka cantik cam mana sekalipun kalu rambut diluruskan secara tak semula jadi then mereka nampak cam 'tak menyelerakan'...




















Dan aku gunting rambut aku yang used to like rambut noh hujan... Hmmm...



















Post ini didedikasikan kepada rambut kembang Razzy yang dah lama aku tak tengok kat TV3 melainkan kat iklan JOM HEBOH. Hmmmm

3 comments:

razy san™® said...

wakakak...AJ ko buat aku gelak besar bile baca post ni... dan kau pun msti tahu kan, mase bljr dulu...rambut aku ni sering dipersenda-sendakan...tp skg aku tak kesah pun ape org nk kate psl rambut aku..yg psti rambut aku ni ori...anyway AJ..hahha...aku dh tak kuar iklan lg, sibuk dgn keje len..wakaka

razy san™® said...

tertinggal plak...anyway AJ thanks ok...

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

sesama.. kuarkan muka aku dalam tv3 cukup r.. wakaka