Saturday, May 28, 2011

4D

Hari tu my sis in law balik dari kerja terus bagitau emak aku yang dia tempah TOTO dari kawan dia yang balik dari Kelantan. My sis in law kata kat sana TOTO murah. Emak aku heran r yang sejak bila menantu dia dah start main benda haram tu. So aku explain r yang TOTO dimaksodkan menantu dia tu as set comforter. Wakaka

Sebelum aku pergi jauh better aku jelaskan bagi sesiapa yang sangat naif dan asyik terfikir yang aku sedang jelaskan tentang 4D yang aku nak share ni bukan teknologi after 3D r. Tapi nama seangkatan bagi Sport TOTO, MAGNUM, Jackspot or local kata nombor ekor as yang dipertontonkan dalam movie NGANGKUNG tu. Itu 4D yang aku nak share hari ni.

Hari ni tadi siangnya aku temankan aunt aku gi shopping. Ada part aku ikut sekaki mana-mana dia bergerak. Ada part aku just tunggu dalam kereta jer. So tiba masa tu aku dah malas nak ikut dia so tunggu dalam kereta depan kedai tu r. Kebetulan plak bersebelahan satu kedai 4D number ni. Aunt aku agak lama gak r nak beli satu periuk ni r. Almost setengah jam jer. Sedangkan realiti kedai tu cuma ada 1 periuk tu jer. Perempuan biasa r take time lama-lama nak beli barang.

So sepanjang setengah jam tu ramai gak jenis orang yang keluar masok 4D ni. Ada Chinese and mostly nya bumiputera r. Sehingga r satu part tu. Ada satu motosikal park depan keta aku (Ceh, mcm aku jer punya kereta tuh). Dari gaya nampak sangat mamat dua orang tu dari Semenanjung dan tengah on latihan askar (sebab kem latihan dekat area tu jer). Memula sangat susah nak turun. last-last sorang tu turun, kat tangan ada piece of kertas dan duit. So sia masok r dalam kedai tu. Few minute kedian dia keluar tersenyum-senyum. Hmmm.. Rosak...











Aku ada kawan iban 2 orang ni. Dia orang fanatik 4D number ni r. Dia kata since dari sekolah menengah lagi. Then bila dah ada duit sendiri most everyday dia layan benda tu jer. Dan sepanjang tu rasanya dia pernah menang 2 kali jer. Satu RM50 dan satu lagi RM100 kalu tak silap aku. So sepanjang tempoh lain dia akan ising yang nombor dia pilih near miss 1 nombor jer. Dan dia punya positif mind ialah kalu dia try setiap hari so 1 day kemungkinan dia akan dapat 1st price.. Hmmm...




Aku ada jiran yang pernah menang first price. Dia guna duit tu untuk majlis kahwin dia dan beli sebijik kereta.





Aku pernah terkantoi terjumpa sorang cikgu aku dulu yang pernah jadi guru besar kat sebuah sekolah rendah main benda tu jugak..





Pernah tengok ada mamat pakai baju melayu habis semayang Jumaat singgah try nasib sana.





Pernah tengok orang masok sana pakai helmet full face.



















Semua mereka mengharapkan keajaiban. Yang miskin mengharap akan timbul keajaiban yang leh jadikan mereka kaya. Realitinya duit yang mereka laburkan tu akan jadikan mereka lebih miskin dari seadanya.. Hmmm

2 comments:

yana zain said...

la mak ingat kamek main sport toto ka? heheh.. kmek x explain kat mak sebenar-benarnya..

hhuuuuhuuu

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

mek dah nerang ngannya masa ya juak.. wakaka