Friday, February 24, 2012

Translate Fail

Kalau korang perhatikan pada bahagian atas sebelah kanan blog aku ada satu satu gadget yang leh translate bahasa. Aku kalau boring-boring aku just main-main translate ke bahasa-bahasa lain cam Englisah, Indonesia etc sebab ia akan sound lawak. So tadi aku boring dan aku translate post previous title Haunted UKM. Try tengok gambar first aka gambar asal ngan second one yang aku dah translate ke English


(Ini original version)




Yang ini plak setelah di translate. Perhatikan perbezaan ayat yang aku underlinekan ngan warna merah tu. Rerupanya Bandar Baru Bangi dalam bahasa omputehnya ialah New York City.. Hmmmm















Maknanya aku belajar dan tinggal di New York City ar selama ni.















Wakaka...

3 comments:

missSenget said...

tapi bila new york city translate pada BM, tak jadi pn bandar baru bangi..


wakaka..

Muhammad said...

epic punya kegagalan.

Aj Abdullah said...

Bila Bandar Baru Bangi ditranslate ke Bahasa Indonesia then ia menjadi Bandar Lampung.. memang epic betol