Tuesday, August 9, 2011

How Does 'Babi' Taste Like?


Aku ada sorang kawan muallaf ni dan satu hari ni kami tengah lepak-lepak makan hotdog then dia kuarkan satu statement "Kalau kau nak tahu, macam ni ar rasa babi..". Waktu tu masih belum lagi keluar kes guna usus babi untuk buat hotdog ar. So aku balas balik statement dia "So babi ni tak lah sedap mana pun..." Hmmmm..


































Aku yakin ramai dah umat Islam pernah merasa babi sama ada secara mereka sedar or tak jer.













Plus include orang-orang yang tak peduli sebab janji ada tanda halal then mereka terus tak ambik pedulik either halal tu just sekadar cop or sebaliknya.. Hmmmm..

2 comments:

Muhammad said...

Masa me kecil.me selalu baca lebel pada makanan.Sampaikan list ramuan pun me baca.

kenapa ??

sebab me suka,bila orang nak berkongsi resepi ?mungkin.

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

wow.. habit yang x pernah aku dengar. plus banyak resepi sekarang ni bila kita try tak menjadi sebab ramai yg sebenarnya x nak share resepi betol2 kan. sekadar nak jual jer.. huhuhu