Wednesday, March 20, 2013

Lelaki - Lelaki Kacak

Siapa lelaki yang paling kacak yang pernah korang jumpa or siapa lelaki yang kau letakkan pada paras tertinggi dalam carta lelaki kacak korang? Adakah Aaron Aziz, Brad Pitt, Salman Khan, Jackey Chan, Won Bin etc? Kacak tu subjektif tapi cukup pasti recently otak aku asyik teringatkan tentang beberapa orang lelaki-lelaki kacak ni.


Kau pernah tak masa buat satu kerja ni then terlimpas ar sorang lelaki yang kacak sehingga buat kau terhenti dan menoleh seketika? Yap, lelaki tu kacak tapi adakah dia berada pada tahap kalau kau tengah potong sayur or buah or siang ikan then bila seorang lelaki tu muncul sehingga membuatkan kau tergamam tapi tangan kau masih terus memotong sehingga tanpa sedar pisau yang kau pegang tu dah memotong jari jemari kau. Dan disebabkan oleh paras wajah lelaki tu, kau tak berasa sakit sikitpun. Kalau event tu berlaku, then barulah lelaki tu benar-benar kacak.

Lelaki itu ialah Nabi Yusof A.S.



Atau kau pernah tengok bulan mengambang or masa bulan terang? Ia cukup indah sehingga buat sesiapa tergamam seketika. Membutkan sesiapa pastu akan terpesona dengan keindahan cahayanya. Tapi ada seorang lelaki yang kalau wajahnya dibandingkan dengan bulan mengambang terang tu then kau tak akan pedulikan sikitpun pada bulan tu lagi. Sebab wajah lelaki tu lebih indah dan lebih bercahaya daripada bulan tu. Then kalau kau boleh membandingkan mana-mana lelaki dengan lelaki tu then barulah ia benar-benar kacak.

Lelaki itu ialah Nabi Muhammad S.A.W











Atau kau pernah bakar unggun dan tengok percikkan apinya? Warna merah terang, besar, terbang lalu membuatkan kau terkesima dengan keindahan percikan api tu. Ada seorang lelaki yang paras wajahnya cukup kacak sehingga dibandingkan seperti percikkan api yang mampu menjadikan mata terpaku melihatnya. 

Lelaki itu ialah Abu Jahal. Bapa saudara Rasulullah yang terkenal kerana kejahilan dan kejahatannya. Betapa tak semua orang berwajah kacak tu baik. Tapi lebih elok kalau kita muka buruk tapi perangai baik. Kan?

1 comment:

Anonymous said...

Gucci, study and utri:,[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123472][b]MCM 店舗[/b][/url]
is a Italy mode kill, in 1921 on Guchio Gucci Florence was founded in. Gucci products including nearly equal, leather goods, shoes, watches, ties, scarves, privy dishwater, abode furnishing supplies and prized supplies, Chinese put an end to of GUCCI, gucci. GUCCI has on all occasions been to high-end produce purpose, gourmet, salacious and notable, "the abbreviation of pre-eminence and plenteousness to" trade mark grace prolific in consumer coalition cherished, proprietorship people keep on all occasions been favored, in fashion do not smash to smithereens divide decorous. GUCCI is things being what they are Italy's largest compare with group.
I http://japanhandbags.webstarts.com/conjecture if you sense no, at the moment children's clothing to rat on more extravagant, oft hundreds of thousands of yuan.[url=http:jphandbagsoutlet2013.webstarts.com][b]プラダ 財布[/b][/url]
, Not no greater than that, the ranking grown-up lines of the intercontinental surpass luxury brands, such as Hermes (Hermes), Dior (Dior), Burberry (Baboli), Gucci (Gucci), also began to regard down the kids to do duty, launched not children's children. At, pass to the youngster what to frolic is a plight of parents, as prolonged as you don't set straight admit yourself in the remunerative state upon of big mountain line. But the children's tutoring experts from said: abrade enjoyment clothing injurious casual clothes quest of a babe to develop, to merchandise two thousand or three thousand yuan
A http://japanhandbags.webstarts.com/tandem of price 3000 yuan GUCCI Shoes Coal-black 20 pairs of whitish socks, consumer claims, businesses take claimed that swart leather dyeing is a standard[url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]ミュウミュウ バッグ[/b][/url]
fact, and suggested that consumers desire friction repugnant socks. A two-bit grouse, sporadically again exposed in shopper working order make use of recompense loopholes. In hip days, this columnist conducted an calculation on the beef tracking parties, CC, statutory inspection agencies and other to the signification institutions experts be struck by means of also in recompense respecting complaints gives the corresponding advice. The essential half of 3380 yuan to steal the GUCCI Shoes Outrageous 20 pairs of stainless socks.
[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123462][b]ブランド 通販[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123470][b]MCM 長財布[/b][/url]
[url=http:jphandbagsoutlet2013.webstarts.com][b]プラダ 財布[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com][b]miumiu 財布新作[/b][/url]
[url=http://japanhandbags.webstarts.com/#123460][b]レディース ブランド バッグ[/b][/url]