Saturday, March 30, 2013

Boroi vs 6 packs

Korang pernah tak dengar statement: fairy tales are as worst as porn? What happen in fairy tales: Puteri yang cantik jumpa putera raja yang kacak then kawen dan hidup happily ever after. Now thanks kepada TV dan kapitaslist sebab semua hero-heroin semuanya cantik dan kacak-kacak belaka. Hasilnya dalam otak kita wujud garis panduan untuk menjadi kacak dan cantik seperti celebrity tu plus mencari pasangan yang lebih kurang sama gak.


Hasilnya kat TV or majalah or news paper ke gila banyak kuar iklan pill pelangsing, krim pemutih, shampoo rambut lurus, mesin itu ini untuk 6 packs etc. Seriosly siapa kata yang untuk jadi cantik sorang girl tu mesti kulit putih, rambut lurus dan pinggang ramping? Kita bukan Korea Selatan ar. Negara tu mangsa kapitalist. Plastik surgery tu dah cam gosok gigi jer. Biasa sangat. Semua nak jadi perfect. Lelaki muka jambu, pakai baju poyo ngan 6 packs. Seriously aku tak faham kot kenapa perempuan jerit-jerit tengok lelaki cam tu. 










Kenapa kita tak diajar untuk menerima diri kita seadanya or comfortable with our own skin atau meraikan kepelbagaian?










Recently kat FACEBOOK ada jual singlet cover boroi. Oooh seriusly ada gak orang jual benda mengarut tu. Tapi so sure ramai lelaki-lelaki yang akan beli terutama lelaki yang malu perut boroi, selera makan yang tinggi, malas nak bersenam etc.










Fakta: semua orang leh buat 6 packs tapi tak semua orang leh jadi boroi. So boroi jauh lebih cool. Btw aku boroi. Wakaka

5 comments:

Anonymous said...

good point,bhahahahahahahahahahahaha....aj boroi!

Aj Abdullah said...

boroi tu maknanya rezeki lebih. tak perlu ikat perut sebab x da makanan. lagipun boroikan comel. wakaka

Azmi Azra Farrah Irdayu said...
This comment has been removed by the author.
Azmi Azra Farrah Irdayu said...

Syg nya dh bnti melukis....if i were you yg pande lukis potret org... Tiap2 ari mek akan lukis muka org mek syg... Heheh.. Try la gik sampe dpt~ gambate!~

Aj Abdullah said...

iboh berenti melukis kelak lamak2 tuhan tarit balit bakat lalu x pat melukis gik. mun kamek laa nang x pat mlukis orang yang disayang sebab stress gilak mun hasilnya x menjadi. wakaka