Friday, August 3, 2012

Total Recall Review

Hari ni aku menonton Total Recall. Jujor aku katakan yang aku x bagi apa-apa expectation pon masa nak tengok cerita ni. Mungkin sebab aku x ingatpun Total Recall versi asal, ini bukan filem yang aku tunggu-tunggu sepanjang tahun, x ada pelakon yang aku minat dan ia bukan diarahkan oleh pengarah yang aku minat. Malah aku tengok pun sebab aku just balik dari solat Jumaat dan x ada xtiviti nak dibuat. Hmmmm


Sinopsis cerita ni: Berlatarkan bumi pada masa akan datang di mana berlaku pencemaran tahap kronik sehingga menjadikan manusia almost terpupus dan cuma ada 2 lokasi jer yang terselamat iaitu Britain dan Australia. Dan ada sorang lelaki ni ada masalah ngan memori dia. That it. Cuma dalam cerita ni korang x akan jumpa mana-mana muka or suara either English or Australian accents ar. Semuanya American accent jer. Hmmm..


Cukup pasti kalau korang jenis kaki movie then filem ni pasti akan membuatkan korang teringat pada beberapa filem lain cam Star Wars, Harry Potter, Inception, Futurama. Dan Kate Beckinsale akan buat korang ingat setiap watak dia jadi adiwira wanita cam dalam Underworld etc, Jessica Beil buat korang faham kenapa Justin Timberlake serius ngan minah ni dan Collin Farrel akan buat korang teringat video lucahnya yang hmmmm..













Satu part yang paling aku suka pada filem ni ialah masa depan mengaplikasikan teori HANDPHONE dengan 100% bila tangan tu betul-betul berfungsi jadi handphone cam Eyephone dalam Futurama. Hmmmm.















So ini jer review aku kali ni.. Then korang tanya "Aj, apsal review kali ni pendek jer?" Jawapan: sebab cerita ni biasa-biasa jer. Korang leh jangka setiap muslihatnya dan there no WOW factor. Hmmm.

6 comments:

Anonymous said...

aku dh delete blog aku.. sbb kene hack or de ape ntah..

mggu dpn gi tgk premiere Bourne Legacy...

wakakak

Razy.. rambut aku dah kembang

KakiWayang.com said...

Nice review bro. Memang terbaik grafik yang ditunjukkan.

Jom baca review kitorang di kakiwayang.com juga : Review Filem Total Recall

Aj Abdullah said...

Razzy, bourne film tu mesti tengok. bagi aku ia adalah spy agent terbaek ar. tu ar ko busy memanjang then blog dah di-hack org dah. huhuhu

kakiwayang, tq3 bro. pun dah baca review ko gak tapi ia lebih cam perjalanan cerita include spoiler gak ar. hmmmmm

Anonymous said...

Next, blend the oils and massage into scalp for two to four minutes before sleep.

- If your hair feels rough, condition it right away. You repeat the exact
same procedure maybe once or twice every week. When choosing a treatment for your own hair, pick something organically grown or natural
as opposed to something fabricated. These resources side by side
also promote healthy hair growth and hair growth which are
preferable to other medications.

Also visit my webpage :: bridal hairstyles

Anonymous said...

This makes the mixing phase a lot easier, just put in your
concrete and water, and off you go by the wheelbarrow load.
Despite the fact that it uses concrete,
an unfriendly environmental material, it has a few advantages over tires
and shares most of the earthship advantages. However, both the methods
have their own pros and cons.

Anonymous said...

Of course, the dictatorship in Egypt is far
different than what the vast majority of Americans face.
by October, 2001 the US moved on the Taliban in Afghanistan.

Born in the village of Kafr Tahla outside of Cairo, El Saadawi received female genital mutilation (FGM) when
she was six years old. Simply put on heavy eyeliner on your eyes and make sure that they extend beyond the edge of your eyes
and let the line go upward. In advance of purchasing, you
should also review if the reproduction Hermes totes are priced way too high compared to it really is top quality
and also product difference.

Check out my web page; egyptian newspapers