Tuesday, February 1, 2011

Once Open a Teddy Bear

Aku ada beberapa imaginasi pelik yang kalau aku kata semuanya then korang pasti akan kata aku sangat PELIK aka FREAK (realitinya banyak gak aku dah share pada orang ramai sebab aku sangat suka cerita kelemahan diri sendiri). Antaranya aku pernah untuk satu tempoh yang lama tak berani tidur atas katil yang ada open space di bahagian kiri kanan depan belakang sebab aku sangat percaya ada GREEN BAD MONSTER yang diselubungi GREEN FUNGUS live under my bed. Even sekarang pun aku masih percaya benda tu lagi. Hmmm...


Then selain tu something else perangai imaginasi yang aku tak pernah dapat buang sehingga sekarang: aku percaya each of my stuff (of whose ever stuff) yang ada mata dan mulut each time kita tak ada dalam bilik or kita keluar gi mana-mana yang kita tak ada masa tu then mereka sebenarnya hidup dan berkomunikasi sesama mereka. Ya ya ya.. korang ketawa r besar-besar then kata r aku ni gila etc suka hati aku r nak caya benda tu.
Mungkin semuanya pengaruh TOYS STORY or what ever cerita cartoon yang aku tonton or something happen masa aku kecik-kecik dulu masa demam panas ker or tertelan ubat gegat ke sehingga sekarang ngan lepasan IJAZAH pun masih percaya that such thing. Lawak kan?

Or may be ada satu event ni r masa kecik-kecik dulu. Masa tu kami masih duduk di FLAT POLIS BINTAWA. Di rumah masa tu ada satu doll ni r. May be own by ANGAH, my sis sebab dia satu-satunya girl dalam keluarga masa tu. Tapi disebabkan ANGAH kurang ciri keperempuanan masa tu (hmmm) so doll tu jadi sangat doll abuse ngan mata tercabut, rambut separa tercabut, conteng sana sini dan pendek kata ia jadi one thing yang sangat MENAKUTKAN. Bila tengok then aku garenti korang pun akan goosebumps dan nightmare malam-malam. 

So kami decide buangkannya ke dalam longkang. After that kami pindah beberapa tempat sehingga beberapa tahun kemudian di rumah sorang aunt kami ni. One of my cousin, AYU datang ngan parents dia. Kat tangan dia bawak 1 doll yang sebijik sama cam dolls yang kami pernah buang dulu. It seems ia hidup dan nak balas dendam. Kira cam CHUCKY dari CHILD PLAY yang nak revenge jer. TAMAT.

Then korang ngan penuh kebenggongan bertanya "So what happens then? Ada sesiapa yang tercedera or terbunuh ker?" Aku tengok ko ngan simpati sambil jawab "Kalau aku terbunuh then siapa r yang tengah menaip blog nih?" So korang pun mengangguk2 pura paham. Hmmm..















Hari ni tadi aku jalan-jalan masa tengah tunggu sorang kawan ni. Then tengah survey-survey baju ni mata aku meliar pada satu objek ni: bukan that haunted doll from my previous nightmare tu tapi satu teddy bear. Entah cam di possess aku terus ambil dan bayar di kaunter tanpa peduli harga dia. There something with that stuffed toy. Pada matanya. Pada mulutnya. Pada posisi badannya. It seems ia nak bagitahu something: Im been abandon by my master. Can you be my new master?









Hmmmm... Aku dah GILA...

8 comments:

uglyduck said...

pernah dgr tak yg dolls akan wake up after 12 am n kaco kita?cam ad semangat lam bdn ye..

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

erk.. do not tell me that story.. akan menambahkan rasa cuak dalam diri penakut cam aku ni... hmmm...

Muhammad said...

me ada teddy sorang.
nama dia alfie.

Jika me travel ke mana2,pasti me bawak sekali.

sebulan sekali.
me masukan alfie dalam mesin basuh.
kasi bersih n mandi.
tak pun,sembur febreze n kasi sunbath kat luar.

hohoohohoh

NiZaM said...

aku percaya gak.. yang stuff macam teddy ni akan communicate to each others.. even keter aku pon aku percaya ada semangat yg boleh memahami kita.. hahaha

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Me, mandi kat washing machine? Kalu bear mr bean dah lama mati lemas ngan keadaan yang mengerikan then kena sunbath lagi, memang tahan lasak r bear tuh.. huhuhu

Epong, dude aku pun believe that things too that there r something in cars/bike ni punya special link ngan owner/ driver. Or ada optimus prime yg disguise an agent untok protect kita... hmmm...

Aida Hazlan said...

kamek ada tiga ekor teddy bear yang kmk anggap mcm anak beruang.psycho.

i believe you know their names already haha. douglas, ben & burgundy :)

mcm Muhammad, once a month I'll wash them and then let them dry under the hot sun.

whenever I travel I MUST bring ALL of them :)

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Aida, 3 ekor teddy bear mesti bawak each time gi sene2? Then mesti penuh ke bear jak r beng dari pakaian... huhuhu..

Mandi sebulan sekali. rasa kat tempat 4 musim jak huhuhu

Aida Hazlan said...

siklah, sidaknya kecik jak :)