Sunday, February 13, 2011

Being Normal Human

Recently aku agak fanatik ngan British Series: Being Human berkaitan dengan 3 watak utama sepasca-orang vampire, seekor werewolf dan sejenis hantu (penggunaan penjodoh bilangan yang cukup aku tak tahu untuk gambarkan makhluk selain manusia) yang cuba hidup penuh cabaran dan dugaan semata-mata nak hidup as manusia biasa. Cuma cerita ni tak ada kaitan dengan watak seorang gadis yang keliru either nak fall in love with a vampire or werewolf r. Hmmm...


Watak kartun klasik bagi aku yang sesuai dengan diri aku ialah Pinocchio. Walaupun aku cukup pandai dalam menipu (thanks goodness hidung aku tak bertambah mancung aka panjang each time Im doing it) tapi ia berkaitan dengan se (apa penjodoh bilangan untuk boneka kayu yang hidup r?) boneka kayu yang hidup yang try it best to be a real boy. So The Blur Fairy bagitahu ia hanya perlu jadi budak baik. So that is the price for a wooden puppet to be a real boy. TAMAT

 
Cuma life r not as easy as classic cartoon: a beautiful princess cuma perlu tidur beberapa tahun semata-mata nak tunggu seorang a prince charming datang untuk bagi ciuman then selluruh kingdom akan bangun kembali or tunggu fairy mother untuk tukarkan labu jadi kereta, tikus jadi kuda dan pakaian jadi gown cantik semata-mata untuk pergi ball dan jumpa ngan putera idaman jer or kita hanya perlu teka nama Rumpelstiltskin dengan betul then we will live happily ever after.

When Taylor Swift kata life was a fairytale then everybody know it wasnt true. Kalau hidup ini sememangnya seindah fairytale then maka tak akan wujudlah nama-nama cam Maria Ozawa dan barisan porn star lain dan adult video mereka sekarang ni sebaliknya mereka akan hidup berbahagia ngan prince charming mereka r sekarang ni kan?

Wookey aku rasa aku dah terlebih mengarut dah ni. What my point is rite now ialah most of the time kita terlalu banyak menonton Disney'movies or what ever movies including porn too much sehingga mengakibatkan girls mengharap akan dapat boyfriend or husband yang romantis as dalam filem dan package sempurna ngan muka pasca Brad Pitt ngan 6 packs abs. Dan guys plak fikir nak FUCKS all hot babes kat sofa, toilet, bilik mandi, dapur ngan fantasi SEKS yang terlampau yang tak masuk akal.
.
.
Realitinya: Dude, tengok kiri kanan korang. There are no such thing as lelaki cam Brad Pitt or hot babes as Maria Ozawa yang terlalu sempurna untok korang. Kiri kanan hanya ada lelaki yang perut boroi (aku r tu) dan perempuan penuh jerawat dan seribu satu tak sempurna. Itu menjadikan kita manusia: we r not perfect so itulah kita.
















Teringat satu English novel title Stones From The River by Ursula Hegi, ada satu watak dalam cerita tu. Dia tak normal. Dia lahir as seorang wanita kerdil. She keeps believe that one day a miracle will happen yang akan menjadikan dia tinggi dan normal seperti wanita-wanita lain. But realitinya kita semua tahu there are no such miracle as that will happen kan?




















Aku terlalu banyak bermimpi. I cant never ever be normal. Will never ever. Hmmm...

2 comments:

NiZaM said...

totally agree..

me too.. banyak bermain dengan mimpi sehingga kita lupa there is no miracles to happen..

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

I do believe in miracle cuma bukan r miracle as hebat as yg kita dapat tengok in movie or cartoon. Cuma miracle tu happens dan kita tak anggap ia as miracle sebab ia seperti as what as kita nak ia berlaku..

yap mimpi terlalu banyak x bagus tapi ada mimpi memang jadikan life lebih best. kalu x percaya tengok inception.. wakaka