Wednesday, December 28, 2011

Love or Sex?

Aku pernah argue ngan GAY friend aku bila dia kata yang dia sangat cintakan balak dia then aku kata ia bukan cinta sebaliknya just sekadar hawa nafsu yang nak kan kepuasan SEKS semata-mata. But still dia kata perasaan tu ialah cinta sejati. Then aku mintak dia buktikan kalau perasaan tu benar-benar cinta then boleh x kalau dia couple ngan sorang lelaki tanpa having SEKS ngan dia. Then dia terus argue ngan fakta-fakta dia. Aku malas layan. Sebab lepas tu dia couple ngan lelaki lain atas nama cinta, have sex, putus, cinta balik, ngan orang lain, putus bla bla bla. Semuanya atas nama cinta yang saling bertukar ganti setelah 'kepuasan' tu tiada. 

Yap, aku a bit homophobic. Hmmmm..


Most of the time aku sangat happy pada keadaan aku yang solo dan sendirian berhad ni. Aku tak perlu pakai kemas-kemas semata-mata nak nampak sesuai ngan dia dating, aku tak perlu kawal tutur kata or tak perlu terlalu bersopan santun masa bercakap ngan dia, aku tak perlu whole the time suroh dia decide tempat mana nak makan lepas ni or movie apa nak tengok or station radio mana yang perlu dibukak masa dalam kereta, simpan duit untuk mas kawen, kereta, rumah, future anak etc.


Lebih best aku ada kawan-kawan yang leh berkongsi kegilaan, gi mana-mana lewat malam, lepak berjam-jam, mengata orang, tengok wayang, kongsi hobi dan minat yang sama, share everything sesama etc.



Tapi bila part kawan yang tepuk tampar, ketawa, menganggis sesama  dirisik, bertunang, kahwen, mengandung, ada anak bla bla bla then waktu tu rasa cam kalau aku ni ialah pokok bungga dalam pasu cam satu persatu daun tu dicabut or gugur dan hilang.










Yap, sememangnya ar aku gembira atas kegembiraan kawan-kawan aku tapi ada satu rasa yang hilang. Hmmmm...
















Relationship ni bukan sekaar untuk memenuhi keperluan rasa cinta or seks semata-mata. Ia lebih kepada tanggungjawab dan amanah. 






















Satu perkara yang aku tak mampu nak tanggung. 



















Hmmm..

2 comments:

Azreen Zunairah said...

sabar ehhh ! jodoh awak pasti datang...reen pon ada kawan gay boy gak..dia kata dia akan kawin and dapatkan zuriat..semua ni semata2 nak tutup status gay dia..kesian kan future wife dia..sob3

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

1 thing yg x puas hati ngan orang cam tu ialah: siapa dia nak tipu sebenarnya? Orang ramai, family, wife or diri dia sendiri. Btw tq for the wish. All the best for u too