Monday, August 31, 2009

Ghost in The Shell

Macam mana nak memulakan post kali ni? Ideanya ada cuma x pasti ayat yang paling sesuai untok bercerita. Mungkin aku patot start with “Korang percaya hantoo x?” Aku ni bukan jenis yg percaya hantoo tp aku mmg penakot r. Penakot gile. Ni ada nak share something r. Seram tp syiok..

Bila masok bab hantoo: Along aku cukop suka timbolkan perkara pelik2 such as setiap bangsa ada hantu masing so persoalan dia ialah hantu berbilang bangsa ni saling mengenali satu sama laen x aka diaorang nil eh hidop as 1 hantoo cam idea 1 Malaysia x? wakaka..

Pengalaman ngan hantoo: fisrt time masa kerja kat Sarawak State Library (PUSTAKA) dulu. Sangat2 seram sampai aku still leh ingat bunyi yang aku dengar masa tu. Then masa kat U, bilik pon ada penghuni gak selain aku ngan roommate. Hingga ada jiran sebelah asyik kata nampak lembaga hitam (yang dia kata mmg cam aku) berdiri depan pintu bilik jam 2-3 pagi. Then lastly masa dudok rumah cousin kat Gombak. Semua x akan lupa r.

Walupon reality aku ni penakot nak mampos tp aku sangat suka cabar diri aku bila bab2 cam ni. Aku sentiasa try cabar nak tau what next: aku leh nampak ke gak ‘benda’ tu depan mata sendiri. Mungkin sbb pengaruh filem2 seram r yg hero-heroin bukan maen berani lg. Tp mostlynya aku x akan sampai bab tu r pasal aku penakot. Diulangi dalam D major: aku penakot.

Kembali ke reality: Meja tulis dlm bilik aku menghadap tingkap. Belakang aku kira2 semeter setengah ada almari baju 3 pintu ngan cermin badan kat center. Mostly bila otak aku dah x leh nak masok data aku akan buat aktiviti bebas such as tengok cermin kat belakang aku. Selalunya bila tengok cermin akan ada kesan kotor then aku bersihkan ngan kain r.

So semalam aku bwat yg sama r. Dan hari ni tadi pon aku bwat gak. Tapi dsebabkan otak aku ni lembap dan sembap sangat, dah beberapa bulan or may b: tahon dah berlalu baru hari ni aku perasan. So aku kuar statement monolog dalaman sorang diri r “Bukan smalam aku dah cuci cermin ni ke? Then apsal plak kesan kotor dia tetap ngan corak yg hampir sama? Even corak yg sama last time aku bersihkan?”. Aku x peduli r. Aku amik kain lg then bersihkan.

Belajar and belajar kira2 15 minit cam tu, aku toleh lagi. Duh. Corak kotoran 2 muncol lg. Kesan tapak tangan dan jari2 cam manusia yang lebih besar sikit diheret2 ke bawah..



Sah.. bilik aku ada hantoo..!!!







Bwat aku terfikir: Apa benda tu? Macam tangan manusia tapi sedikit besar. Kenapa ia bentok tangan yang diheret panjang? Apa yg ia nak? As kalu dalam filem2 seram Korea ia nak bagitahu sesuatu or as what happen kat PUSTAKA dulu; ia saja nak maen2. Hmmm. Jangan biarkan hidop anda diselubungi MISTERI...

11 comments:

adelin_uk said...

itu tgn sye.. ehe

~Eiladi~ ..^^.. said...

antoo???adoii yaii takut nya kmk @j...same like me lh kat umah sewa d shah alam..mmg umah sewa ya berhantu...mlm2 mesti da jak pelik2 berlaku...

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

che add, sejak bila tangan hang besar ni?

che ehem2 ladi, hantoooo menyerang...!!!

zasshell said...

wakaka...
ju-on tu...
huhuhu...
hello AJ...
miss u..
huhuhuhu...

dIdIe said...

Owh, bebi~

please la dengan cerita hantu neh..kau dah cukOp besar untOk percaya Ok?
Tuhan dah ckp, mana ada hantu. Yang ada cuma syaitan ngn iblis je. Kau nak masOk neraka ke ke percaya benda syirik neh? MasOk neraka tak dapatla jumpe ngn aku lagi..macamane kita nak kawen?
dem!

adelin_uk said...

owh,besar ek tgn nye?
erm,pakai sarung tgn td
tue psl cm besar je. heh.

p/s: mak sye ckp,jgn pndng blkng..

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Ali Zasshell, rindoo r sama ko, bro...!! Hantoo r mamat sekor ni.. lama x dengar crita...!!

Che Didi, sila bacha ayat ketiga perengan pertama "Aku bukan jenis percaya hantoo r"..

che add pakai sarong tangan yg ada kesan tapak tangan ek? nak pandang gak r belakang...!!

Zasshell said...

hahaha.. aku kurang dah layan fb so xberape nak bom ko kat sana...
xper2..
nanti aku bom wall ko lak...

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

apa maen bom2 ni?
Israel ke apa ni?

Pri 6 said...

UPSR in a few more days!!! Wish me luck! LOL =)

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

GOOOOOOOOD LUCK ya...