Wednesday, August 5, 2009

Bebas

A day b4 masa tengah lepak sarapan ngan sorang kawan ni ttiba kuar r satu statement dari mulut dia:

“Aj, ko ni x boleh dipercayai r..”



Entah kenapa ayat tu ttiba leh bukak satu bahagian dalam otak aku yg dah agak lama terkunci.




Sekarang ni aku baru je habis lepak2 sarapan ngan kkawan llaki. Entah kenapa aku langsung x dapat ketawa pada jenaka diaorang. Seolah2 bahagian aku yang lain dah muncol. Bahagian yang merasakan bahawa mereka semua membosankan. Bahagian yang memerlukan satu benda lain untok bwat aku lebih bernyawa.



Last few week, aku bawak sorang kawan keluar makan ngan kkawan yang lain. Dia a little bit shock bila dapat tahu dengan siapa aku berkawan sekarang. Even dia jadi hairan bila masa aku kata sorang dari mereka boleh wujudkan kegilaan pada aku. Pasal dia tahu b4 ni, cousin aku saja yg cukop hebat dalam bwat aku jadi gila.



Aku dibesarkan dalam persekitaran yang x r baek mana. Aku berkawan b4 pon bukan ngan kawan yang sebaek mana pon. Mungkin bila masa dah berlalu bahagian tu mulai hilang dan terkunci. Aku sekarang berada pada persekitaran yang baek2. Aku berkawan ngan orang yang baek2. Ketika aku mulai berubah disebabkan persekitaran n kawan2 aku, dalam diri aku ada satu yang sedang tertidor.






Aku terjaga bila statement tu dkeluarkan. Pasal pernah ada orang laen yang beri statement tu b4.






Orang BAEK x akan kata dia BAEK. Orang JAHAT pon x akan kata dia JAHAT. So aku ni budak BAEK..!! Nak caya x statement ni?


PLUS: Bak kata Aida-better EMO dari jadi KAYU. Kan?

7 comments:

Aida Hazlan said...

people do change, and changes always do us good. and ALWAYS change for the BETTER. ;)

tahniah!

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

ALWAYS change for the BETTER.. Better can b satu yg sangat subjektif.. isnt it?

Aida Hazlan said...

aiya...+ve la. better kan salu jadi yang bagus..mun worse baruk la berubah jadi yang lebih jaik nak? nak? haha... sorry im no artist.

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

neither me..

ell gee said...

change is a good thing, for someone who are afraid to change will never get success...

razy san™® said...

berubah...
perkataan yg sgt mudah tuk diperkatakn tp amat sukar nak dilaksanakan dlm diri seseorg..

terdapat situasi yg memaksa kite utk berubah..namun bergantung kpd kite utk berubah kpd jahat atau baik

sekian ceramah free drp aku
wakakkaka

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

wei, aku dah dapat 2 mini ceramah free dari miss ell gee n mr razy san...wakaka..

trimas2