Friday, August 21, 2009

OGOS & Setahun Yang Lalu


Tengah dudok2 then bukak r laci meja. Ttiba nampak something ambik r: my first kamer- KODAK EASYSHARE C643. Dah lama rosak. Belek punya belek ttiba baru perasan yang kad SD 512 MB still ada dalam. Bukak computer nak tengok apa yang ada dalam then ttiba aku senyom. Memang dah takdir. Kamera ni rosak betol2 setahon yang lalu.

Still ingat 08 Ogos: hari tu Jumaat habis jer Jumaat kat Masjid UKM teros aku ambik beg sandang belakang ngan jubah konvo teros naik komuter then transit kat KL Central dan naek Putra LRT turon ke Kelana Jaya. Sampai je kat Hotel Tabong Haji, tengok ramai gila family yang dah datang. Rasanya semua dah happi n x sabar untok event malam tu. Even bila malam banyak lagi sedara yang datang bagi sokongan. Tp Uda kurang sihat malam tu. Kalu tengok gambar atas ni pon nampak muka dia sangat pucat. Mungkin sangat berdebar untok jadi dapat title SUAMI. Dan masa dalam surau nak ANGKAT NIKAH pon suara dia bergegar. Event aku sendiri ada rasa takot as an adik. BERSANDING pada next day. Raja sehari plak yang sibok uros itu ini. Aku pon bawak peranan besar gak. As the BEST MAN. X peduli r orang kata yang it a curse yang bestman akan lambat kawen but as long aku jadi pengapit untok abang tersayang itu dah cukop.

Setahon dah berlalu. Mereka masih lagi bersama menghadapi saat2 suka dan duka bersama. Wat ever happen in the future, im wishing them all the best. Semoga tuhan akan menjaga dan mengekalkan hubungan mereka. Amin.


Then on 11 ogos sesi pagi. Aku konvo. Akhirnya 3 tahon belajar dah berlalu. Kami sampai agak awal. Dan kepala aku cukop pening dan mood nak konvo pon kurang. Entah kenapa stiap kali aku terfikir konvo aku akan ingat DAOS. Dia pernah bwat lawak ttg janji kami bertiga akan masok DECTAR lambat, dudok tempat paling belakang dan buat bising sama as tiap kali masa kuliah. Tapi dia berhenti pada tahun kedua. Dan masa konvo ni aku terpisah jaoh dari DIDI. Kami jumpa pon cukop jarang hari tu. Dia terlalu gembira. Dan aku terlalu moody.

Setahon dah berlalu. Aku dah 2 kali bekerja. 2 kali sambong belajar dan sekarang tengah praktikal. Jumpa ramai orang dan buat banyak kawan2 baru. Aku semakin terpisah jaoh ngan DIDI. Mungkin sbb masa dan jarak. Tp aku x mungkin akan lupakan ko sampai bila2.

X lupa gak nak wish kkawan n junior yg konvo penoh gaya (bak kata bekas rumate) yang konvo tahon ni.. all the best 4 the future. Yang belom konvo pasal coz 4,5 tahon or terkantoi, sabar je r. Bak kata EPONG, perjuangan belom berakher di sini.


Then puasa datang . Gambar ni d ambik dalam kereta bapak Laila. Plan keluar ni memang mengejot. Semuanya terburu2. Laila ambik aku then pergi ambik Peek, Ramlah dan Ijam yang nun sangat jaoh. Akibatnya kami berbukak dalam kereta ngan minom air kosong dan buah2an potong. Pergi kedai makan satu2 penoh. Last2 makan kat CHICKEN HARTZ kat Satok.

Setahon dah berlalu. LAILA kerja di Putra Jaya. RAMLAH kekal ngan kerja cikgu. PEEK dan IJAM bakal bergelar cikgu ngan pengajian KPLI dan DPLI diaorang. So still aku masih main2 x nak bekerja.


Bila masok RAMADHAN maknanya memang setahon dah berlalu. Bak kata2 masa Jumaat kat Jamek tadi: bila kita jumpa Ramadan yang baru maka maknanya setahun dah berlalu, setahun usia kita bertambah dan setahun kematangan kita bertambah. Tapi x pasti sama ada kita akan sempat lagi jumpa Ramadan setahun kemudian. Mungkin bagi ramai, Ramadan ialah bulan yang menyeksa mereka tapi bagi aku Ramadan ialah anugerah tuhan pasal padanya pahala cukop mudah diperoleh..hanya bergantong pada kita saja samada nak kerjakannya or tak..




Then x lama lepas gambar raya ni di ambik kamera pon rosak.












Dan sekarang aku dah ada kamera baru.

4 comments:

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

owhh..duhal ktorg tok dh kenal b4 masok GEMS?? huhu..

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

sidak nak ne maksod kitak?

dIdIe said...

kOnvO aku next year WAJIB datang~!!!!


wahaha..mish u, baby~~

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

ar....



kena start menabong r skarang huney