Sunday, August 2, 2009

Dunia Baru

Post yang ke 101 dan being a BLOGGER selama setahun (tak termasok semasa menulis blog d FRIENDSTER)

Entah apsal untok last week aku cuma good mood hanya pada setengah hari pertama jer but then aku jadi EMO dan MOODY sehingga hari ni. Aku sendiri jadi kurang pasti sebabnya. Either dsebabkan tugasan kerja yang banyak & membebankan, kawan si kaki temberang yg dah pecah, sakit aku yang ttiba datang balik, pergolakan dalam diri ngan housemate, or semua factor tu menjadikan aku sangat EMO & MOODY.

Tapi sedikit sebanyak EMO aku dah kurang dsebabkan oleh accient last Friday (baca previous post) tp bila selipar aku kena cilok masa semayang Jumaat bwat aku punya MOODY naik lagi r. Tapi sejujornya rasa AMARAH tu still ada r sampai sekarang dan aku x tau sampai bila ia akan hilang.

Esok hari baru akan bermula. Bak kata Atul (Infinity Ltd.): jangan jadikan bad mood menguasai diri kita. Biar kita sendiri yg jadikan hari kita terbaik ngan tanam nilai terbaik tu dalam diri sendiri.

Banyak gila plan yang aku dah rancang tergendala hanya sebab aku moody. Belom lagi bab aku layan kurang ajar kat pekerja tempat praktikal bila masa diaorg bwat lawak kat aku (wei, jangan bwat lawak masa aku moody r). Dan x terkecuali bwat KOLAND (sori r bbanyak sbb terpaksa menghadapi mood aku yg terlampau) dan the guys yg ttiba terpaksa bwat lawak serius dan ttiba jadi diam kat meja makan dsebabkan aku MOODY.



Manusia bukan hanya boleh pergi jauh dsebabkan oleh sifat2 positif. Malah aku sendiri pernah pergi jaoh dsebabkan rasa amarah aku yang tinggi. Rasa moody yang tinggi pon boleh bawak tenaga yang berbeza. So y not aku mulakan hari esok ngan rasa ni (kalu aku still masih moody r)..

11 comments:

matLeh said...

moody tu yin ke yang??

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

laa ingatkan mat salleh yang mana.. Rrupanya enche Salleh...

adelin_uk said...

encik senior nmpak smart ah..

adelin_uk said...
This comment has been removed by the author.
Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

boleh plak ttiba maen puji2 ni. itu r tandanya aku dah pon matang hanya dari luaran semata2 pasal ikot protokol kerja plus masa gambar ni diambik ialah pada masa majlis raja2 sedang d adakan

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

yg komen kena delete tu apa kes plak?

adelin_uk said...

heee,
yg kna delete tue..
sbb terpost dua kali..adeh
nnt,ckp puji lebey2 laks..ehe

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

laa ingatkan sapa r yg hantar.. ingat ayat2 yg di label 18 SG ker.. mana r tau kan

Pri 6 said...

Happy 1 year to ur blog! =)

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

tq there
btw how yr day?

eila said...

pa gmbr kmk sik da pn dlm tok???huhuhu