Sunday, September 6, 2009

Mentally Disorder

Last few night pada hari aku rasa cam nak demam then teringin r nak layan Mc D, even housemate yang laen pon teringin gak r tp sebab Koland (pemilik transport utama) x nak so batal r nak quality time ssama kat Mc D. Aku no hal r. Still kuar naek motosikal. Bawak & baca r sekali satu novel yang dah lama tergantung “False Memory”. Leh layan gak r. Ttg group of individu yang mempunyai mental disorder yang tersendiri. Then balik rumah skitar jam 1 pagi, mata dah x mengantok then Koland plak bagi pinjam line tenet so aku teros check maklumat tentang mental disorder. Ada r satu test ni dan aku try r check. At the end result dia:

Paranoid: Very High
Schizoid: Very High
Narcissistic: Very High
Schizotypal:
High
Antisocial:
High
Obsessive-Compulsive:
High
Borderline: Moderate
Histrionic: Moderate
Avoidant: Moderate
Dependent: Moderate


Soalan2 test tu menjawab kenapa aku sangat sukar untok focus, kenapa aku sangat senang lari dari focus, kenapa aku sangat susah nak percaya orang etc. Bwat aku terfikir balik kat novel tu ttg cam ne akal manusia cukop hebat mencipta data2 yang dikehendaki oleh otak memasing sehingga bwat dia rasa benda tu betol2 wujod dan mempengaruhi dan beri effect pada diri sendiri.

So what if ngan kadar paranoia aku yang sangat tinggi tu bwat otak aku cipta delusi yang jadikan aku anggap semuanya betol walupon realitynya tak. Setiap cerita yang aku sebarkan, yang aku dakwa benar tentang sorang lelaki tu as jahatlah or itu & inilah then semuanya sebenarnya x pernah wujud. Tapi otak aku ssaja nak mencipta sesuatu sebab aku nak ia berlaku. Such as gak aku imagine yang selama ni yang persekitaran aku nak menjatuhkan aku. Tapi still gak benda tu x berlaku. Hanya bermain dalam otak aku betapa hidup ni x adil dan penoh ngan manusia jahat. Dan kemudian aku cipta watak2 manusia jahat berdasarkan karektoristik pada apa yang aku gambarkan. Kedian aku pilih sorang mamat yang x bersalah as orang yang aku nak ia jadi bahagian jahat dalam cerita aku. Lebih terok aku jadikan diri aku as mangsa kepada keadaan semua tu.

Ada 2 orang kawan aku ni setiap kali aku kuar ngan diaorang then diaorang akan persoalkan bahawa aku x pernah ada kawan laen selain diaorang dan aku sengaja reka2 cerita ttg kawan imaginasi setiap kali aku share cerita ttg kawan laen. Hmmm. Bwat aku terfikir kkawan yang sewa rumah sekarang ni, or yang lepak kuar makan, or yang layan movie, or yang jalan2 raya or yang selalu lepak kat rumah aku tu betol ker or just ada dalam otak aku je?

Or may b cermin yang aku kata berhantu dalam bilik aku selama ni (refer last post), rrupanya aku sendiri yang bwat. Aku sengaja kotorkan cermin tu sendiri tapi bahagian otak aku denied it dan kata aku x pernah bwat semata2 nak tarik perhatian orang? Damn… gila psiko.. leh bwat novel ni..




So guys yang korang rasa korang ni kawan aku yang aku sangat yakin wujod, tolong yakinkan aku bahawa korang bukan delusi. Tolong yakinkan aku bahawa setiap komen yang korang hantar untok post ni bukan aku sendiri yang hantar dan kedian aku sendiri yang balas. Pasal otak aku sekarang dah berada pada tahap yang aku keliru membezakan perkara lepas as mimpi or pernah benar2 terjadi. So jangan biarkan aku cipta dunia aku sendiri plak kedian.

5 comments:

adelin_uk said...

encik alumni,,
sye bukan delusi..
percaya tak?
tak percaya?
meh sini..

*pangGG...~!*

ehe..

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

rasa cam kena tampar tp just dengar bunyik jer.. x da pa2 rasa pon.. delusi r semua ni... tidak...!!!

dIdIe said...

hOh~
jadi hal yang berlaku semasa kia dalam bilik hOtel tu delusi kah?
tidak~!

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

even baby dalam kandungan U tu pon I x pasti ia real or not.. hmmm

dIdIe said...

hOh~~

bukan kOt. i yakin bukan..itu lepak i..bukan.bukan. takde baby dalam tu.

sekian.