Tuesday, September 15, 2009

Kotak Sejuta Mimpi


Aku x tahu kenapa aku boleh tertarik tengok dia
Dulu aku tengok dia biasa.
Even perasaan masa jumpa dia dulu sangat2 berbeza.
Mungkin sebab dia berbeza.
Yap. Dia memang berbeza.
Mungkin DIDI x akan suka dia.
Sikap mungkin hampir sama.
Hampir.
Dia x macam FIZA.
Dia tak pakai tudong laboh.
Cuma dia banyak cakap.
Mungkin sebab tu aku tertarik pada dia.
Dia bercakap, cakap dan bercakap lagi.
Tapi dia x cakap kosong.
Dan ada masa dia akan diam
Sangat2 diam.
Ada satu pada dia.
Ops bukan..
Banyak yang ada pada dia boleh bwat aku asyik teringatkannya setiap masa.
Bwat aku tersenyum.


Siapa dia?
Hmmm…
Dia seperti kotak sejuta mimpi
Cukup cantik tapi bukan untuk dimiliki.
Sekurang2nya bukan untok aku…

6 comments:

Aida Hazlan said...

wah confirm in love la. sikpa aku tauk kau sikkan padah but definitely enjoying the entries about u and kotak mimpi har har har xD

~ ♣ NiZaM ♣ ~ said...

"cukup cantik tapi bukan untuk dimiliki"

makan dalam sungguh.. Tapi AJ, kalau dia memang untuk ko, cuma ko tak tahu bila dan bagaimana?

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

aida:
cinta apabila ada 2 hati yang saling memberi dan menerima. kes aku just sekadar : perahsan

nizam:
bagaimana jika dia memang dijodohkan untok aku dan aku just biarkan ia berlalu pergi? Dan what if aku still masih x tahu pd saat2 tu

matLeh said...

kotak sejuta mimpi? hmmph pandora box dalam bhs mlysia ker?? hhmph

Aida Hazlan said...

AJ, aku pun slalu perasan haha kekadang aku simpan jew.. xD

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

matLeh,
Pandora box ? cam pernah dengar. Bukan ke pandora box yg simpan benda jahat tu ek? hmmm

Aida,
hmmmm.. ssama r kita saling simpan