Monday, September 28, 2009

PLAN B: Berputus Asa Untok Hidop

Sejak dari last week, parents aku dah start suroh aku gi Hospital Pakar balik untok bwat check up. Sebab kesihatan aku berada pada pusingan yang paling terok yang pernah berlaku. Sbenarnya parents aku sikit pon x tahu ttg effect sakit ni selain dari apa yg mereka lihat. Cukup apa yang aku tanggong ni hanya aku dan tuhan sahaja yg tahu..
.
.
.
Almost 5 tahon aku dah x bwat check up kat Hospital Pakar. Even kalu boleh aku dah x nak pergi tempat tu lagi. Teringat masa dulu2: It totally sucks bila perlu check darah 3 kali seminggu. Makan pill bebelas bijik sehari. Menghadap muka doctor & kaki tangan hospital. Cium bau hospital yang entah apa2 ntah.. So aku x nak ulangi benda tu lagi.. Ia bukannya boleh bwat aku semboh pon.. malah makin bwat aku rasa yang aku ni sakit je lagi ada r..

So tadi aku check up r tenet apa2 data2 baru tentang my skin probs ni dan terjumpa 1 adds ttg psoriasis ni.


Klausa terakher dia “People with severe psoriasis have 50% higher death rate than those without psoriasis”




Ia dah meliputi lebih 50% bahagian badan aku, menjadikan sendi2 pada kaki2 aku sangat sakit dan sekarang aku baru sedar bahawa aku punya lebih berpotensi besar untok berjumpa tuhan lebih awal dari orang laen.. hmmm..




So, boleh x aku beralih pada PLAN B: Berputos asa untok hidop…?

6 comments:

Aida Hazlan said...

my lecturer in ukm, prof azimahtol hawariah lope pihie successfully cured psoriasis :) ada ubatnya dijual di ukm.

p/s don't give up yet.

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

I dont know laaa...
tadik check tenet.. rasa cam ... hmmm...

nurulfika said...

rj, try la dulu crik obat tuh ek

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

tq Fiqa 4 the support... hmmm

Cuna Vilearsa said...

aj, kebetulan my fren suffering the same symptoms of proriasis. 'cuma produk dR II' keluaran Herba Prima. InsyaAllah kesaannya making kurang n ada tanda-tanda makin sembuh. cubalah, no harm trying.

adelin_uk said...

PLAN B adalh tidak perlu