Monday, November 17, 2008

YETTA’S LETTERS


Yetta ialah watak yg wujud dlm comedy series ‘The Nanny’. Dlm bab hari ni Sylvia (mak Fran) bawak surat2 lama Yetta (nenek Fran) masa muda2 dulu. Surat tu ialah penulisan Yetta untok Richard aka balak dia sebelom kawen ngan Joe (datok Fran). Menjadikan cerita ni gramatis bila masa Yetta berada dalam kapal masa nak jumpa Joe, dia bekenalan dan jatoh cinta ngan si Richard plak. Dsebabkan yg family Yetta ni dah awal2 lagi ator pkahwinan dia ngan Joe then kisah cinta dia ngan Richard terputos r. So cara dia nak kekalkan rasa cinta dia ngan Richard then dia tulis surat hari demi hari sampai r bertahon2. Dalam surat 2 dia cerita ttg semua prasaan dia. Tapi probs dia ialah dia x ada alamat si mamat Richard 2. Then surat 2 teros tersimpan r…


Pernah dengar x idea ‘SURAT YG XKAN SAMPAI’..?


X pasti dari mana aku penah dengar idea 2 sebelom ni. Tengok tv, pembacaan or dari kekawan kot. x pasti plak. May b wujud dlm idea psikologi kot. X pasti r. Apa yg korang perlu bwat kira2 cam: 1 st- kita target sorang yg kita nak bagitau something yg kita x berani nk bagitau depan2. 2 nd- then kita luahkan semua apa yg tebuku dlm kepala hotak kita dlm sekeping kertas. 3 rd- masok dlm sampol surat, lekatkan setem ngan alamat rumah dia skali… then siap r. ideanya kira kita leh luah r perasaan kita yg slama ni x tkeluar ngan imaginasi dia akan terima surat 2 betol2 (huu bunyik cam looser plak)..




Tp just imagine kalu parents kita ttiba jumpa surat 2 atas meja then tolong poskan untok kita… naya wei…





Tp x kan ko nak biarkn perasaan ko tpendam tanpa x dia tau apa yg ko nak bagitau kan? Then nak biarkan surat 2 merepot cm 2 jer? Hantar jer r surat 2 wei.. klau x bdepan jer teros…Kalu x hntr sms or paling koman e-mail (bila dh click sent alamatnya x leh amik balik r wei) Bak kata Berita harian “Zaman kan dah berubah.. dunia dah maju..”





Nota kaki: Berat semalam dan hari sebelom 2 ialah 68 kg. Ari ni ttiba naek balek jadi 69 kg plak..

2 comments:

~ NiZaM ~ said...

huk huk... kcian.. kalau tulis kart blog pastu x bg sesapa baca.. bley x.. wawawa...

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

boleh jer kot... Then kena guna bahasa yg manusia x leh baca... wakaka