Tuesday, November 11, 2008

AMIER yg Kasar


Bbuka blog then tengok ada 1 mesej. Dari Amier. Dh lama x dengar cerita baru ttg dia. Then check friends kt FRIENDSTER carik site dia tp x ada plak. Wei aku dh kena reject dari list of friend dia ker? Check2 rupa2nya FS dia mmg dah x ada. So blog kali ni aku bwat khas untok enche AMIER B. MAHMOD. Sbb apa? Sbb dia antara makhluk tuhan yg penting pernah wujud kat zaman U dulu.

Tringat waktu 1 st time jumpa dia masa 1 st pejumpaan SAMUDERA. Mmasok jer dalam bilek mesyuarat 2 teros banyak senior ompuan cakap2 n puji2 dia then teros boleh bawak watak untok teater konvo tahoon 2. So aku punye 1 st impression: aku x akan suka n x mungkin bole kawan ngan dia. Dia jenis boy band: d gilai girls2 kat sekolah + anak murid kesayangan cikgu-cikgi (a.k.a kaki bodek r) + seribu 1 lagi bad reviews lg r.

Then minggu ke-2 tahon 2 aku lancar perang ngan rumate. So aku elak setiap masa dari balik bilik. Afte latihan teater, llepak bilik kawan then sampai jam 2 am then lepak kat berada aras 3 ssorang (psl rumate aku 2 jenis tidor jam 3 am). Entah apsal dlm ramai2 yg naek turon tangga ttiba mamat sorang ni jer yg leh lepak ngan aku. Bberapa malam (reality pagi r) lepak sama bwat aku rasa cam semua 1 st impression aku 2 terpesong belaka.

Dia ni jenis yg nak share n cerita banyak benda. Kalu betol zodiac org tu leh jadi pekak pasal dia akan cakap 24/7/365. Dia cakap ttg opah dia, makan durian, x pakai jeans (pelik..!!), minat AVRIL (tp dlm masa sama fanatic ngan SITI NURHALIZA jugak), idola pd ZIZIE EZZETE + leh hafal bbrapa lirik lagu telenovela (huhu). Tp yg paling x akan lupa bila dia tau aku ada kat aras 3, dia yg tgh lepak kat meja batu teros naek aras 3 bdiri dpan aku ngan muka yg hyper teruja gembira then kata “ex aku called tadi..!!”

KONTROVERSI? Top list bg aku masa dia bwat onar untok FAMILY DAY 07. Masa tu mmg hangin gak r 1 badan then bila tamat jer event 2, Amier balik kolej ngan jeans seasons koyak ngan kepala botak. Heran gak r bila org yg x pernah pakai jeans ttiba leh pakai. Tp lom sempat marah dia leh belanja TEH O AIS plak (ceh cam2 tau jer yg aku mudah d rasuah oleh benda yg leh d makan).

Kontroversi laen cam tiap kali tembong ngan enche NIK FAHMI yg sntiasa bagi warn n heboh kata aku nak rampas budak Amier 2 dari dia (gila apa?). walupon aku slalu kata yg aku x pernah bwat apa2 still dia x putos asa kata aku cam tu (ada moral value d sini). Until the end of 3 rd year baru r NIK bagitau something BIG yg aku x leh share sesapa. Then ttg watak kecik aku dlm accident dia ngan SALEH dulu pon x boleh nak share (biar r SALEH je yg tau). X masok lagi khabar angin (org kata r) ttg moral issue dia yg songsang ngan _____,_____ &____ dari kolej ______ (aku pon ketawa kuat2 ssorang dlm bilek). Cam ner plak penjelasan yg ada org dengar bunyi org MAEN KUDA’ dr bilek dia? (wakaka) X tkecuali ttg misteri sms yg aku trima ttg lirik lagu AVRIL: Innocence by unknown who yg aku dpt tahu Amier pon ada terima gak… huuu

3 rd year, cerita pelik2 dari dia dh hilang. May b pasal aku buat2 busy ttg tessis n dia plak dudok belakang. Paling last dengar yg dia bwat part time jadi stripper kelab GAY kat BB. Kalu tjumpa, dia leh tegor r ngan lawak2 dia tp kalu mood dia down, dia akan bwat muka gampang cam x pernah kenal kita langsong..!!

so 1st thing yg korang akan fikir bila talks about Amier? Nuklear? Fesyen poyo? Leadership? Bagi aku mamat ni sorang yg hyper MOODY & penoh KONTROVERSI. Please jgn kata aku salah fakta plak.

4 comments:

Known as IDZ said...

kelab gay, BB?? ade ke?

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

ko tanya aku mcm ar aku tau (tp kata hati plak: ada bberapa r skitar BB. Plng best yg bwh naungan anak bekas PM 2..)

Anonymous said...

aku setuju dgn pndpt ko ttg amier yg kontroversi ni..xtau la kn
kdg2 ble biase2 je pn die akn mudah wat kontroversi dgn org..ak pn heran..tp pape pn tu mgkn dh diri sndri..so pape pn a.j ko ttp best...wakaka.plggn setia d anjung blok c...wakaka

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

planggan setia anjong blok c? wei banyak 2. kelaskan kpd yg lebeh kecil lg. waktu siang, malam, or tgh malam. jenis yg ketawa sesama, menanggis ssama or mngata org laen ssama...