Wednesday, November 12, 2008

ANGAH


Ari ni 12 Nov 2008, umor kakak aku a.k.a ANGAH aku dah masok 28 tahon. Mcm x pecaya yg ompuan yg dulu perangai sebijik cam budak laki sekarang dah jadi emak untok 2 org budak. Nama penoh dia NORZIHAN ABDULLAH. Muka, kulit, most everything sebijik cam emak aku. So sebijik gak ngan UDA aku plus sebijik gak ngan ALONG aku. Then aku sorang jer yg x sama acuan ngan diaorg. Ceh…

So blog kali ni plak aku nak dedicate khas untok my only sis: ANGAH

Dulu aku kecik2 aku ingatkan yg kakak aku ni lelaki pasal perangai sebijik cam Uda dan jejiran lelaki. Dulu masa kecik Angah mmg xpert giler panjat pokok2 belakang rumah nenek ngan Uda. Aku? Just tunggu bawah pokok tunggu ehsan diaorg bagi buah2 dari atas.

Then masa pindah di SARIKEI, kakak aku sorang ni asyik jadi tarikan org laki2. Ada sorang mamat 2 (sedara gak r) punyer r minat kat ANGAH aku dia selalu bagi hadiah2 n makanan KFC (pasal dia kerja KFC gak r) tapi x kena layan. Plus ada skali 2 ada r sorang mamat ni (kenal gak r) try nasib r belanja kami makan restoran francise ni then Angah order banyak2 then kesian dia sampai dia sendiri x makan apa2. Pasal citarasa Angah masa tu ialah: AWIE aka ciri2 laki2 idaman ngan motor HARLEY.

Then pindah balik ke rumah skarang. Cukop selalu perang besar ngan dia. Sampai pecah2 pingan mangkok r (ganas wei kalu ada sorang kakak ni). Lom lagi kes2 bermasalah d sekolah. Entah r dlm adik beradik, masa kat sekolah aku dan Angah r yg agak kurang elok perangai dan bagi masalah kat parents (tp aku tselamat pasal otak pandai sikit dlm akademik). Then kalu boring2 Angah akan bawak motosikal ngan aku kat belakang bawak laju2 then menjerit2 + belagu2 kuat2 then hooooon jer ttengah malam. wakaka.. gile r…

Then Angah kawin ngan lelaki idaman dier AMIR HAMZAH yg kebetolan ada sebijik HARLEY. Entah apsal lepas kawin kami dah agak jaooh. Tapi technicallynya aku cuma start rapat ngan Angah hanya masa rumah sekarang siap.. masa angah form 5 sehingga dia kawen jer. sangat singkat. Tapi it better quality dr quantity.

Aku sayang kakak aku 2 walaupoon dia agak singa betina sikit yg garangnya banyak. Tapi bak kata iklan retro “SINGER MENAWAN KELUARGA BAHAGIA”

4 comments:

yana aka misae said...

hehhe.. kak ngah seorg yg garang.. tidak dapat di nafikan..

as a sis in law.. from my point of view..angah seorg yg prihatin sebenarnya.. cuma brutal skit.. hehhe..

ada mcm kamek skit.. cuma kinek tok.. kamek da xgarang n brutal... for now la..hahahaha... sb uda lebih garang bila ngn kamek...huahuahaua... but apa pun masih ok lagik..

how are u my bro in law? sorg jak di umah...

mynameisnazir said...

kakak ipar kata angah garang.. ada bukti bertulis untok pendakwaan ni...!!!

misae aka yana said...

ah.. jgn pulak nak buat pendakwaan lebeh2 ha...

bukti tidak dapat diguna pakai di mahkamah hahahaha...

ghan abdullah said...

oo berani anok angah oo..anyway thanks kerana mengimbau kenangan silam..hahaha