Monday, November 3, 2008

New Chapter


Semalam aku bwat satu pkara yg cukop2 sukar n susah utk aku bwat iaitu kemas bilik. Al maklum r yg aku skarang dah bermastautin tetap di rumah then belakulah penguasaan sepenohnya ke atas bilik aku. Ttiba jumpa diari tahon ni. Sangat2 jarang dah menulis diari manual pasal selalu taip diari online aka blog jer. Then rileks jap baca DIARI SEORANG LELAKI b4 start balik mngemas (sbb utama bilik aku jarang kemas pasal selalu rileks memanjang dari mengemas jer).

Aku dulu mmg jenis yg suka tulis diari (skarang tgendala pasal aku asyik update blog jer). One of the reason ialah pasal aku punyer memori 125 MB jer then banyak benda penting aku akan lupa. So menulis diari adalah cara tbaek untok aku refresh balik memori lepas2. Aku start menulis diari start dari tahon 5 lagi. May b pasal aunt2 aku selalu bagi diari office diaorg then motivate kami adik bradik tulis apa yg mnarik dlm hidop. Then may b leh publish bwat MEMOIR kot. Bagi org ramai diari may b more familiar untok girls2 r then bila lelaki ada diari jadi agak queer sikit r. Aku x amik pusing poon pasal PREETY UGLY pon leh ada DIARI SORANG LELAKI aper. Diari bagi aku adalah something yg penooh value, cukop secret dan private (walupon aku yakin banyak yg dah baca bila aku x da) manakala blog plak jenis diari yg aku nak share ngan semua. Tapi both bawak kepuasan yg berbeza dan tersendri.

Baca Diaru ni rasa cam baca sebuah novel (or komik or drama or filem). Novel yg akan terus ditulis sampai ending kehidupan. Novel tentang aku sendiri sebagai pelakon utama (yg masih belom jumpa heroin lg). Sinopsis: sorang lelaki yg cuba lari dari masalah, takut pada reality dan penoh rasa benci dan marah yg tiba pada pelbagai khalayak manusia. Setiap chapter dia belajar benda baru. Ending of the last chapter dia baru sedar satu lagi kesilapan dia tapi dah terlambat untok diperbetolkan dlm chapter tu. Kesalahan dia: x pernah berani or pecaya pd sesapa untok cuba jalin hubungan serius dengan ssiapa sebab rasa marah, benci dan takutnya. Marah dan benci atas tindakkan manusia yg menhukum 4 somethin yg dia x bwat dlm chapter terdahulu. Takot andai manusia last chapter akan bwat benda yg sama: sakitkan dia. Moral value last chapter: kalu dia sedar then atasi kesilapan dia lebih awal then dia boleh dapat cinta dan persahabatan yg terhebat tp dah tlambat.

Guys n girls yg pernah tahu ttg kwujudan aku, korang pasti akan lihat betapa korang x pernah kenal aku sepenohnya. Dan aku x pernah cuba untok kenal korang sepenohnya. Bila kita dah nak rapat then aku akan wujudkan jarak. Ada yg berharap sangat untok aku rapat ngan korang tapi then aku hampakan korang. Ia bukan salah korang tapi sebaliknya sbb aku yg x berani….






Esok aku akan start belajar balik. Then satu chapter baru akan bermula lagi. So aku akan perbetolkan kesilapan lepas dan terus belajar dari pengalaman.








NOTA KAKI: Hari ni aku bwat resepi diet baru "Salad wasabi dengan mushroom soup". Dah rasa cam kambing ari2 makan vege. Berat badan Turon: 71 kg

2 comments:

Mijan said...

saya pun gitu jugak aj...
berat saya dah naik mendadak sangat........
bile tengok timbang.......
amat mengerikan......
harap2 berat badan ko dapt turun dengan jayanya........

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

oh terima kasih atas sokongan dan doa anda...!!! terharunya so aku akan berusaha sebaik mungkin agar x mnghamparkan harapan korang... kui3