Wednesday, December 2, 2009

Kata Emak

Teringat kat sorang kawan ni (rindoo plak kat dia) yang bercita2 nak jadi polis. Even aku yakin dia mmg leh jadi polis pon. Tp dia kata sbb emak dia x approve then dia kuborkan je niat dia tu. Even mostly banyak event yang dia nak buat terpaksa dia tolak tepi hanya sebab emak dia punya firasat x approve dia suroh bwat benda tu. Takot kang ada bad thing will happens. Respect r kat dia dan anak2 seangkatan cam dia.

Then aku sambong kata dia masa tu “Aku ni versi bertentangan ko r. Setiap benda yang parent aku larang bwat then benda tu jugak r aku nak buat..” wakaka. Reality wat. Even benda yang diaorang suroh aku bwat aku x nak plak.. memang kepala keras r..


Memang r aku x nafikan parents punya firasat mmg sense r.. kkadang bila kita buat then bad thing happens… mungkin just kebetolan tapi may be then why naluri keibubapaan tu leh rasa x sedap hati. Cuma kita yg mmuda ni rasa cam kolot sikit r... hmmm .. aku r tu..


Cuma aku langsong x terniat nak bangkang pasal aku nak jadi anak durhaka or seangkatan. Mungkin sebab aku ni anak bongsu then kuat memberontak or mungkin mmg aku dah cam tu: jenis yang langar semua peratoran, keras kepala dan suka lawan setiap perkara tanpa kira parents or sesapa pon then nak wat cam ne r kan?



Tp still nak bagitau anak2 kat luar sana, respect mak bapak kita sebab tanpa diaorang kita x akan ada.. (cam nasihat kat X-Fresh FM jer) Btw kalu diaorg dah pergi , nasihat sapa lagi korang nak dengar r kan? Sementara diaorang still hidop r kita perlu buat sehabis baik (pengakap lagi)…



Btw apsal aku kuar post ni? Pasal tadi mak aku bising: x suroh aku kuar hujan2, malam2 semata2 nak tengok wayang ngan kekawan. Thanks God pasal nothing bad happen cuma akibatnya movia yang ditengok: New Moon x best.. Kira bad thing gak r.. Ada pengajaran di situ. wakaka..

3 comments:

Jiao Long said...

aku ngan ko nang sik sepalaklah

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

palak apa maksod ko? hmmmm

Jiao Long said...

sik sama palak! aku sik berani lawan ckp parent aku