Saturday, December 5, 2009

Cerita kita

Apabila aku terima msj dia semalam, mood aku sedikit sebanyak jadi down. Sedih pon ada gak. Selepas dia tukar status jadi isteri orang then kami dah x boleh lepak2, jalan2 or buat apa2 yang kami pernah bwat sebelom ni lagi.. even nak bermsj pond ah x boleh. Then aku tambah kat dia lagi, ia bukan just terhenti kat dia jer tapi pada semua orang. Hmmm…

So kali ni aku nak share ttg salah satu kelemahan aku. Kelemahan yang boleh korang gunakan untok jatohkan aku. Sebab ia pernah buat aku benar2 jatoh. Dan ia bakal buat aku jatoh sekali lagi dan lagi. Bukan aku x pernah cuba untok menghalang cuma aku x mampu. So kalu korang berniat nak jatohkan aku then JADI KAWAN AKU.

Mungkin sebab aku ialah lelaki yg x boleh jatoh cinta then aku sedaya upaya tolak rasa cinta dalam diri aku jaoh2. Then aku focus pada benda laen: KAWAN. Aku letakkan status kawan ni cukop penting dalam hidop; mereka hadir selepas AGAMA aku dan KELUARGA aku.

Seorang kawan ada berkata “Jangan pernah rapat dengan seseorang sehingga jadi kawan pasal saat2 perpisahan kelak akan menyakitkan diri..!!” Aku ketawa pada kata2 dia hari tu. As usual aku memang jenis keras kepala then aku x akan dengan kata2 orang. Even aku pernah langgar kata2 parents aku semata2 untok kawan. Mak aku kata “Sejaoh mana aku sanggop berkorban untok kawan dan sejaoh mana mereka sanggop berkorban untok aku balik?” Hmmm…


Then aku teringat balik kat 1 kata2 mak aku yang kedian dia menyesal pasal bagitau aku. Dia bagitau “Kalau kita gembira then kita kena share ngan semua orang sebab ngan melihat orang laen gembira then akan buat kita berkali ganda lebih gembira. Tapi kalau kita ada masalah, or sedih or etc, never ever share it with others pasal kesedihan yang dikongsi xspecially ngan kawan akan menjadikan kesedihan kita berkali ganda lebih sedih”.. May b that y I never share any bad or sad part of my life to her or pada sesiapa pon..


Wahai2 kawan2 yang sedang membaca post ini, then ketahuilah once aku anggap ko kawan then no matter what happen (ko songlap duit ke, ko menipu ke, ko carik gadoh ngan aku ker) ko still and will always be my friend sehingga 1 ketika ko sndiri yang akan pilih untok buang aku dari list of your friend…


Cuma aku bukan kawan yang sempurna..,
Kadang2 aku pura2 tersenyom,
Pura2 ketawa,
Pura2 gembira,
Agar kau juga akan tersenyom, ketawa dan gembira…

Tapi bagaimana dalaman aku ingin tersenyom jika senyuman kau juga pura2?


Sorry cause im a jerk…!!

2 comments:

kawans said...

bertuahnyer kwn awak..
wish u hv a strong heart 4 ever!

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

tq there...
tp entah kenapa perasaan skarang ni sangat2 lari bilamasa start rasa something yg x tau nak dijelaskan cam ne.. hmmm