Saturday, December 19, 2009

Imun

Ppagi Khamis lepas group of our friend dikejutkan ngan serangan seorang makhluk (kalu betol dia wujod r) yang bernama Zamrie (kalu betol gak r nama dia) kat FACEBOOK. Dia seorang lelaki (kalu betol gak r jantina dia) ttiba je teros bwat komen yang gila2 melulu dasyat kat kkawan ni even in reality kami langsong x kenal dia.. Hmmm.. mmg jenis BIGEST LOSER ASIA r mamat sekor ni…

Then masa sarapan pagi ni kami dudok2 r cakap issue ni tadi. Then aku share r wat happen in my past. Entah kenapa kejadian cam ni dah kira biasa sangat berlaku kat aku. Dah jadi imun. Ingat masa sekolah menengah dulu selalu sangat r menerima panggilan berbaur ugutan, makian, cernaan dan seangkatan r. Apsal aku kata ia untok aku dan bukan for the othe family member ialah: sebab bila orang laen angkat then x ada bunyi or mereke teros letak tp bila aku angkat or bila family member dah kuar semua then teros dia bercakap ayat2 18SG tu. Dan reaksi aku: biarkan jer gagang telefon terangkat dan kembali buat aktiviti cam biasa. Biar r dia mencarut tanpa henti. Kalu dia dah letih then dia berhenti r.. wakaka..

Then masa U plak, kalu kkawan 1 kolej musti tau r yang mamat bernama S or nama glamour dia Y (ciplak gaya AIDA) dan sekutu2 geng2 BIAWAK dia (org yg bagi title ni wokey) sangat2 anti kat aku. Kalu si S ni tengok aku dari jaoh teros mulot dia membebel ssorang then bila dekat teros dia menyumpah seranah dalam dialek Kelantan dia. Even kalu dia bawak org luar masok kolej then depan2 aku dia sempat promo cerita keburokan aku then ketawa kuat2. Even ada sorang kawan dia (yg agak luros) pernah mintak maaf kat aku at the last semester pasal tiap kali bersama si S ni, mereka asyik jadikan aku as bahan perbualan disertakan bersama maki hamun.. aku dah agak dah.. Cuma reaksi aku setiap kali jumpa dia aku just bwat 1 senyuman yang menampakan semua gigi aku sambil tegor penoh mesra “HI YO” (ops tertulis nama plak) then dia apa lagi, makin sakit hati then makin kuat r sumpah seranah dia.. wakaka…

Even banyak lagi kes2 laen yang seangkatan..

Then kkawan kat meja sarapan pon tanya r sedikit hairan: “Apsal mereka sangat benci aku..?”




Aku ketawa. Reality sebenar: aku pon hairan gak. Sedangkan aku sekadar menjadi diri aku sendiri. Mungkin dengan hanya menjadi diri sendiri itu membuatkan diri aku dibenci. As aku bagitau dim post titled LELAKI YANG MEMBENCIKAN, kkawan dari sekolah dulu bagitau yg aku masih lagi x berubah. Masih lagi lelaki yang sama mereka kenal.. masih lagi lelaki yang sama: lelaki yang membencikan..






So kamu yg memberitahu bahawa aku telah berubah, mungkin sebenarnya kamu tidak pernah kenal siapa kesemuanya tentang aku. Aku masih lagi lelaki yang sama dan kemungkinan kamu juga akan membenci aku sama seperti mereka2 yang lain.

5 comments:

Aida Hazlan said...

Hahaha .. ciplak gaya Aida.. I Loike it very much :)!

the guygal memang sot kan AJ?

matLeh said...

haha.. cis.. manusia s bergelar y.. haha.. dem teringat sme kesah lamer kt uO.. wei ko bler dtg smnnjung roger r.. haha ;p

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Aida: gaya AIDA vs gaya UKM.. wakaka.. btw, mmg sot..

Leh: dia benci aku je or dia benci semua org termasok kau gak? Aku hanya akan balik semenanjong masa aku bergelar dato jer.. wakaka

lone_zass said...

aku xpernah benci ko...
u are such a nice person i've ever meet..
hehehehe..

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Alli aka zass
ye ker? wakaka... terkesima r pulok aku ko kata cam tu..