Thursday, October 22, 2009

My Part

Pernah x kalu masa korang dah habis minom2 ngan kkawan then ttiba one of the kawan or ssapa yg ada kat persekitaran tempat minom tu ttiba tegor tanya either korang okey ker x? Korang rasa cam korang dah ngan jayanya buat2 cam biasa rrupanya still ada gak makhluk tuhan tertentu yang leh detect something wrong with you. Hanya based on mata korang, senyuman or gelak tawa korang, cara korang cakap or even simplest thing yang korang x sangka sikit pon leh bwat orang2 tertentu ni tahu yang saat tu mood korang adalah berbeza dari mood korang saat2 laen.

Then ia bwat korang rasa korang sangat2 x suka pada orang yang ngan senang leh baca perasaan korang hanya based on luaran je dan paling x bestnya korang tengah sedaya upaya untok sembunyikan perasaan sebenar korang.





Pernah x kalu masa sorang kawan ko dah habis minom ngan the other kkawan laen then ttiba ko tegor dia tanya either dia wokey ke x? Somewhere some how hanya ngan mata dia, senyuman & gelak tawa dia or even cara dia bcakap bwat ko ngan mudah detect there is something wrong ngan dia.

Then dia persoalkan ko:

“Apsal ko peduli sangat ttg aku r?”

Then korang jawab lagi:

“Sebab aku x akan tanya orang yang aku baru jumpa kat tepi jalan masa aku tgh balik dari shopping. Ko kawan aku r, bodo…!!”

Or dalam bahasa yang lebih baek ia akan berbunyi:

“Im just doing my part as a friend. Aku yakin kalu ko berada kat tempat aku pon ko akan bwat benda yang sama gak kan?”




3 comments:

matLeh said...

or.. dalam opinion aq plak.. "tak nampak ke aq nga bawak barang shopping aq ni.. tolong angkat r.. hish.."

Cuna Vilearsa said...

nak sampai ke stage boleh memahami isi hati 'sahabat' tu bukannya mudah. meaning to say, your fren really do care for u and aware of your physical / emotional changes. ;)

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Leh,then aku balas balik as org tepi jalan tu: "Nak mintak tulun pangil bomba r.. kalu x register r kat rela..."

cuna, hmmm :)