Tuesday, October 13, 2009

The Next Best Thing (part 2)

Jom kuar makan. Yang laen x da r…!!

Pernah x berlaku situasi cam ni? X paham? Dalam peribahasa melayu ada bunyik “Bila Gading x ada, tandok pon berguna jugak” dan dalam situasi ni korang ialah tandok aka PLAN B (ayat DIDI): Orang TERpaksa pilih ko sebab dah x ada yg laen. Sadis jer bunyik kan?

Sejujornya aku x kisah pon jadi THE NEXT BEST THING ni cuma kkadang ayat yg ko guna untok cakap or reaksi yg ko buat tu cukop2 buat aku sakit hati r. Seem like kalu ko nak aku then ko ambik tapi bila ada benda baru yg lebih baek then ko letak r aku kat mana2 sehinggalah saat ko nak guna aku lagi. Itu pon kalu ko still ingat kat aku lagi. Then bila ko perlukan aku lagi then aku dengan bodoh still akan ikot ko lagi..


Sama gak kalu korang mintak something dari aku then aku akan bagi apa yg terbaek yang aku ada. X akan ada istilah kasta kelas kedua untok sesiapa pon. Tapi kalu benda yang ko sendiri kelaskan as x bernilai buat ko tapi ko still bagi kat aku, aku terima. Ia still berharga untok aku..


Aku x buat r benda yg nama dia ‘list of best friends’ yg mana akan jadi first place, runners up, dan tempat terakhir. Once aku anggap ko kawan then sampai bila2 pon still aku akan anggap ko as kawan sehinggalah satu ketika ko sendiri yang akan pilih untok remove aku dari ko punya list of friends. Tp bukan aku yg akan delete kawan aku sendiri.





Bagi aku once gading x ada, x akan benda laen yg leh ganti tempat dia…
Then once ko x ada, x ada sesiapa pon yang leh ganti tempat ko…



p/s: kalu ko (yg tengah baca post ni) terasa then aku mintak maap..

5 comments:

matLeh said...

haha ko paham camtu ker?

aq paham cani..

"jom carik makan, yg len xde r" dalam versi menghabiskan air liur "alamak bro, kiter makan berdue je r hari ni.. yang lain ntah g maner ntah.. jom r jdk gay jap r hari ni.. harap ko tak kesah makan bdue ngan aq.." cis.. kan da abis air liur aq..

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

cis, ko tipu r saleh.. taip kat keyboard mana guna air lior..,


plus, ni r punca aku nak block ko ni.. ending cerita musti jadi gay.. ending cerita musti jadi gay.. hmmm.. payah2..


wakaka

matLeh said...

haha.. gurau gurau je bro.. rilek rilek suda..

da 2 je laki makan bersame.. gurau gay r.. haha takkan terase kot..

haha taper taper.. aq yakin ko stret.. nak g amek playboy ni g men jejauh...

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

ceh.., sejak bila plak aku leh serius ni..?

ni aku ada playgirl skali ni.. jom r ulangkaji ssama..

matLeh said...

haha.. ok da tu.. aq ader gak playanimal.. haha.. moh study moh..