Friday, October 16, 2009

Normal & Broken

Bila aku check kat ATM machine, baki duit aku dah masok tahap gawat: dah di luar belanjawan aku. Sedar x sedar almost half of my elaun dihabiskan untok ubat je..

Bila aku tengok cermin, sakit aku masih lagi x berubah. Setiap ubat yang aku guna x kira yg baru or lama, semuanya seem x beri apa2 effect lagi. Cam seolah2 kulit aku dah imun then reject semua ubat2 tu.

Then bila fikir2 balik, dari aku kecik sampai umor 24 tahun ni.. entah dah berapa puluh ribu dihabiskan oleh parents hanya untok aku. Apa sebab sebenar aku nak habiskan bakal berapa ratus ribu lagi duit pada masa akan datang? Hanya sebab aku takot satu hari nanti kaki aku akan lumpoh? Or hanya sebab aku x nak mati lebih awal? Or hanya sebab aku nak sehari rasa jadi normal cam others?

Teringat masa umor 13 tahun lalu, seorang budak lelaki menanggis & merayu pada parents dia supaya dia tak perlu turun lagi ke sekolah sebab dia takot kawan2 dia akan sisihkan dia sebab sakit kulit dia. Then dia marah dan persoalkan tuhan kerana jadikan dia x sama cam abang dia dan seperti yang laen..


Aku bukan budak lelaki tu lagi…

5 comments:

Aida Hazlan said...

I hope u get well soon. Everything happens for a reason well, probably reasons. U might think that u cannot endure it but Allah knows you better.

Bak kata fido dido, normal is boring ;) how normal is normal anyways. *melalut*

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Wei, aku pernah used fido dido theme "normal is boring" as kata penguat motivasi dalaman..

tp being not normal for 24 years rasanya cukop meletihkan sehingga aku teringin rasa boring cam org normal..



btw aku yakin Allah already susun satu plan yg aku sendiri lom pasti apa tp ia sedang menanti d hadapan sana... hmmm...

plus, tq

Anonymous said...

Hi,
Sarikei website at http://sarikei-time-capsule.blogspot.com/
Sarikeian Facebook at http://groups.to/sarikeians/

Pls forward to all Sarikei friends

dIdIe said...

baby!! wut hapen tO ur hand? OMG!!

Cuna Vilearsa said...

a.j, cubalah DrII produce by herba prima..tipulah cakap kesannya making kurang a.s.a.p but semua yg ada problem psoriasis try and alhamdulillah symptom kulit tu makin hilang.