Thursday, November 12, 2009

Dan Apabila Dia Pergi

Apabila Daos berhenti belajar pada tahun 2 semester 2 di Universiti dulu tanpa sebarang berita, aku x tahu apa perasaan aku waktu tu. Feel dia seperti dia x hadir ke kelas untuk tempoh yang panjang. So aku perlu pergi dan balik kelas sorang2. X tengok dia. X dengar lawak2 dia. Then apabila Didi mulai menjauh dan mencari2 kawan laen untuk rapat then aku start rasa marah. Daos buat Didi x ketawa lagi cam dulu. Aku salahkan Daos sebab dia tahu aku x cam dia. Cuma dia saja yg leh buat Didi ketawa sampai terkeluar bunyi pelik2 tu. Bukan aku.

Kemudian aku rasa cam Daos telah meletakkan bebanan untuk jaga Didi kat bahu aku. Walaupun kemudian bila masa berlalu, aku dan Didi mulai jadi rapat dan kami mulai ketawa dan ketawa bersama tapi aku sangat yakin tempat Daos x kan ada sesiapa yg leh ganti.




Bila masa dah berlalu, aku mulai faham apa perasaan tu.. Ia bukan rasa marah sebaliknya aku salahkan diri aku sebab x pernah cuba untok kenal Daos.



Apabila Radzi berhenti 2 hari lepas, aku x rasa feel yang sama masa Daos berhenti dulu. Mungkin sebab Radzi dah bagitahu awal2 lagi. Cuma feel sekarang ni cam dia x datang ke office sama cam hari2 dia cuti. So x ada kereta dia kat parking lot, x sarapan sekali, dia x melawat kat seksyen aku sambil menyakat2.. Cuma kehilangan dia benar2 terasa apabila aku melihat Koland dah x ketawa macam dulu lagi. Cuma dia saja yg leh buat Koland ketawa sampai keluar bunyi pelik2 tu. Bukan aku.





Apabila seorang kawan cuba menjelaskan kecelaruan tentang isu penipuannya, aku just dengar. Tapi dalam diri aku yakin sangat2 bahawa dia hanya sedang menambahkan siri-siri menipunya. Aku kecewa tapi sedikitpun x marah. Sebaliknya aku patut salahkan diri sendiri sebab x pernah cuba untok kenal dia. Apa yang aku buat kini hanya mengadili dan menghukum dia.








Kita seharusnya menghargai seseorang sebelum mereka pergi.. Im a jerk cause never try to do it sehingga something berlaku dan kemudian menyalahkan diri sendiri sebab x pernah cuba benar-benar mengenali mereka…

2 comments:

Dragon Emperor said...

Never be same again.....

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

yap... x kira sesiapa pon yg pergi or wat ever thing happen then thing will never b the same again