Wednesday, November 4, 2009

Sister

Pagi ni tadi kereta Angah buat hal so satu2nya cara nak gi kerja ialah naek motosikal aku. Aku tanya ar Angah dah berapa lama dia x naek motosikal. Even dia sendiri pon x ingat..

Teringat masa Angah tamat form 5 dulu, masa dia baru2 dapat lesen motosikal, kami selalu r ronda2 kampong malam2 sambil menyanyi dan menjerit kuat2 (dan bawak motosikal laju2).. Teringat gak masa gadoh2 ngan dia (rasa2nya adik beradik laen x pernah pon godoh besar2 cam kami dua) then dia pasti akan pujok balik. Setiap malam Jumaat pasti akan dengar dia baca Yaasin. Merdu sangat. Entah apsal lepas dia kahwin it seem semuanya dah berubah.



Teringat masa first date ngan kakak ipar (masa tu bakal kakak ipar r). Waktu tu kami makan KFC after try baju pengantin Uda. Baru je aku nak sentoh ayam tu teros kena sound kakak ipar. Dia suroh basoh tangan dulu. Terus ingat kat Angah. Dulu dia selalu ingatkan aku untok basoh tangan b4 sentoh makanan. Sekarang dia dah x buat lagi. Dia bwat pada anak dia plak…



Sekarang aku dah ada 2 sis. Aku sayang both. Sebab kami satu family.

2 comments:

dIdIe said...

bebi..umah u ada calendar cina ah..wendhu ngn u!

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

wei... apa kaitan kalendar cina ngan rindoo sama aku ni r...? x dpt dhuraikan tru persamaan linear r