Tuesday, December 2, 2008

Home Alone2



Hari ni dah masok 3 hari aku dudok sorang2 di rumah. Ppagi lagi dah bangon (takot terlambat nak ke kelas plak), semayang Suboh, then sediakan breakfast ngan bekal untok lunch gak (2 menu yg berbeza r), balik perot lapar, masak plak untok dinner, then baca buku apa yg dah d ajar ari ni tadi kat kelas n lastly tidor. Agak letih. Bukannyer leh beli makanan kat luar ari2. Elaun 15 hb nnt baru kuar. Ikat perot gak r (bagos r untok diet aku).

Ada masa rasa sangat leceh bila nak kena handle pokok2 bunga emak yg asyik lupa nak d siram. Sampai dah kering dan bgugoran daun dia. Bagi kucing makan plak (sori mimi psal bagi ko makan awal pagi then masa aku balik jer). Setiap kali pulang kelas plak asyik hujan then susah r kalu bawak motosikal. TV plak x ada cerita best. ASTRO plak ngan siaran ulang tayang yg membohsankan.

Tapi effect paling besar dari peristiwa ni ialah kesunyian r. Cant imagine r cam ner r org yg hidop sebatang kara tanpa keluarga. Aku ni yg parents gi cuti seminggu pon dah bising.. hu hu hu

Kat kelas plak AARON (rujuk blog sebelom ni) dah pasang gigi batu then dia dah start bwat onar balik. Walupon kena sakat, tp still better r dari kelas sunyi tanpa suara dia… dan ahli kelas still baek ngan aku, then aku heran sekali lagi.

2 comments:

Mie Amour said...

kucing ko gmuk x?wrna ape?comel x?ahahhaa...gigi batu?apakah itu..aaron tu kacau ko buat aku tringat zaman2 budak2 dulu..wujud lg rupanya makhluk mcm dia ye..wahahaha..

mynameisnazir said...

kucing aku jenis yg jaga badan r. x penah2 gemok. Ko dulu mangsa buli ker?