Sunday, December 28, 2008

Good bye Disember

26 hb adalah ulangtahun ke 4 bagi fenomena TSUNAMI. Masih ingat masa tengok TV3 pagi hari 4 tahon lepas, belaku gegaran kecil di SELANGOR then petang sikit dah heboh ngan TSUNAMI yg belaku di ACHEH, SRI LANGKA dan ETC termasok r PULAU PINANG (dan LANGKAWI tp issuenya disembunyikan atas sebab2 tertentu). Then masa masok U kenal sorang kawan ACHEH (yg turut kehilangan sebahagian besar ahli keluarga) yg kongsi becerita dan sangat baek iaitu ODAN.

Semalam pulak NENEK aku (adik DATOK aku) masok WAD setelah beberapa hari sakit mata yg teramat sangat. Sorang SEDARA aka juga seorang PAKAR MATA bagitau yg ada tumboh nanah dlm mata dia dan nanah tu dah pecah. Dan kalau keadaan terok mungkin anak mata perlu dibuang. Duh..!! so dah 2 hari ni aku ngan ABOK (mak cik aku aka anak angkat NENEK aku) handle urusan itu ini. Mmg letih. Semoga x ada apa2 yg terok r belaku.

Hari yg sama gak birthday UDA aku (ya kakak ipar, dia suami anda) yg ke 26. Emak aku sepatotnya tahankan kandungan dia selama beberapa hari jer then dia akan jadi setahon lebeh tua. Akibatnya UDA aku akan sentiasa kata dia masih muda pasal lahir akher DISEMBER dan aku tua pasal aku lahir awal JANUARI. Huh…!!

Hari ni ttiba kaki jadi sangat sakit sampai tulang temulang. Huuu.. Tp nak x nak banyak gak urusan hospital yg perlu dbwat. X lupa bapak aku kata yg cousin aku (ya DIDI, budak tu) dah balik. May b next issue aku akan ungkit ttg cousin aku 2.

Esok tahun baru Islam: 1430 HIJRAH. Then tahun baru MASIHI: 2009. Duh...!! Dah tambah 1 angka lagi pada usia.



p/s: kamera aku dah rosak terok & hp aku pon rosak sikit. So aku perlu beli kamera or hp dlm jangka masa tdekat? ya..ya.. aku mmg akan beli kedua2nya sekali..

3 comments:

Nea Sonia said...

Ahahhaha, hi AJ. Remember me???

Megs said...

Salam Maal Hijrah 1430 kt ko..
semoga sentiasa berjaya di dunia dan di akhirat..

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Hi sonia, musti r aku masih ingat kat ko..!!

megs plak, tq, wishing the same 4 u 2