Monday, December 15, 2008

15 th December



Sedar x sedar cuma tinggal kurang 2 minggu jer lagi tahon 2008 akan berakher. So 365-14=351 hari dah berlalu. Gosh cepatnya masa berlalu. Bila review2 balik, matlamat aku untok 2008, x ada 1 pon yg Berjaya. Duh. Gila looser.

No.1: Berat badan kurang 60 kg. Technicallynya aku dah bjaya mncapai tahap 59 kg pd suku pertama tp at the end tahon berat aku 70kg (may b pasal ari ni pulun 2 bijik ais cream psl kawan aku belanja). So start next year kena r jalankan plan DIET yg jaooh lebih drastik.

No.2: Behenti merokok. Zaman U dulu x da r terok sangat tp bila dah balik sini even bila dah start balik belajar kat PPKS ni, tabiat merokok aku makin terok. Aku azam nak jadikan last kotak as the final one tp ttiba ari nil eh beli lagi skotak. So akan try jadikan kotak ni as the last one plak..

No.3: PNGK 3.00 ke atas. Berakhernya zaman U mempelihatkan aku x bjaya menaikkan PNGK aku. Walupon setiap tahon PNGS teros naek dan naek dan naek lagi tp pasal dah sekali jatoh hingga nak mencecah angka 2 genap then keputusan dia: aku still konvo walupon x penoh gaya (bak kata bekas rumate terakher)

No.4: Mashurkan nama SAMUDERA. Cam x pcaya jer yg aku leh masokan TEATER SAMUDERA as salah 1 misi 2008 aku. Pegolakan demi pegolakan. X pernah sejook. Wat ever happen aku x akan lupa r kenangan bersama mahkluk2 kat dlm SAMUDERA ni. Tapi tahoon 2008 gak r penamat untok SAMUDERA.

No.5: Cinta. Ada r kuar date bbrp kali ngan sorang miss ni untok suku pertama 2008 tp at the end x bjaya. Then ada gak try mngayat sorang kawan lama ni, mmula layan r tp last2 tau yg dia dah ada balak. Ceh. Tp aku x amik pusing sangat r.

So, x ada 1 pon misi 2008 bejaya djalankan. Cuma tinggal 14 hari jer lagi nak mnjayakannya. Technicallynya misi nomor 3 & 4 mmg dah kuar dari list r.

Nak kurangkan 10 kg dlm masa 2 minggu? Mungkin guna kaedah sedut lemak, koma, or tperangkap dlm ruang tkurong tanpa bekalan makanan untok 14 hari.

Behenti rokok? Mungkin perlu tampal poste kesan merokok kat 4 muka dinding bilik (ceh, cam leh bjaya), putus psahabatan ngan kkawan yg merokok or sekat kemasokan rokok ked lm Malaysia (wakaka).

14 hari mencari cinta? (cam penah dengar r) x kan r nak carik couple smata2 nak memenuhi list misi jer. May b pasal 2 aku x amik serius sangat kot. May b pasal aku tgh selesa jadi BACHELOR. Then teringat kata2 cousin aku (yg hyper busy body + bangga ngan koleksi2 kekasih hati yg x tkira) yg akan sentiasa tanya n bagi nasihat tiap kali jumpa (or telephone):


Cousin aku: Dah ada couple blom?
Aku: Lom (nada mendatar)
Cousin aku: X
kan awek sorang pon x lekat kot?
Aku: x da (ketawa)
Cousin aku: Balak
ker?
Aku: x da r (ketawa lagi dan lagi)


May b aku patot amalkan dasar PINTU TERBUKA untok tahon 2009 kelak (dan miss DIDI pon mengilai ketawa).



p/s: ramboot aku dah tukar warna.. sekali lagi

3 comments:

diyanasaupi said...

dasar pintu terbuka, chayunk~~? aku sOkOng~!!!! wakakakakakaka..tapi jgn men redah je sapai bangla pOn kO telan..AIDS nanti,beb~~

Anonymous said...

nape salu ckp nk kurus and berat below 69kg???tgk gmbr2 sume cm kurus je???xperlu laa push sgt nk kurus..dh ok dh tuh

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

che diyana saupi, aku dah tau r ko akan ckp cam 2.. ceh.. mmg dasar setan bbulu kaki r minah ni..!!

mr anonymous plak, wei mmg kalu 69 kg still kuros tp bila kira BMI aku dah masok OBESS r.. btw gambar aku nampak kuros ek? pujian yg mmbuatkan aku malu r..