Sunday, September 8, 2013

Typical Marry-D Scene

Kalau korang kaki filem then korang pasti tahu scene-scene tipikal macam kalau dalam cerita horror part dalam bilik mandi bila mamat or minah ni tengah cuci muka depan sink yang ada cermin muka then bila dia angkat kepala tetiba ada sorang makhluk bertopeng or hantu muncul kat belakang. Or sorang awek tengah duduk sorang-sorang kat rumah then dia dengar ada bunyi pelik kat basement so dia dengan berani nak turun sana sorang diri sehingga buat mulut kau sumpah seranah kata 'Kau tak pernah tengok tipikal cerita seram omputeh ke sebab kau akan mati bawah sana' Wait.., aku tiru ayat Zoey Deshanel on pilot episeode New Girl ar. Hmmm


Last 2 week aku dapat invitation tru SMS dari sorang kawan jemput aku gi wedding reception dia. Kami rapat sebab kami pernah kerja sama ar. Even kami cukup cepat rapat. First day aku lapor diri, x sampai 5 minit orang fikir kami dah kenal dari usia 5 tahun lagi. Chemistry antara kami cukup hebat. Aku selalu katakan yang faktor zodiak as alasan sebab aku Capricorn dan dia Virgo. Tapi realitinya sebab sebenar kami rapat ialah sebab dia perempuan yang tak macam perempuan. Perangai tak ada ciri-ciri kelembutan, jalan macam lelaki, muka gi kerja tak tacap apa-apa make up, mulut main lepas cakap bla bla bla. Btw nama dia Fiona. 

Disebabkan o perangai dia macam jantain so sepanjang masa aku label dia depan-depan as lelaki yang menyamar jadi perempuan. Dia pulak kata aku sebaliknya. Dia kata aku ialah perempuan yang menyamar jadi lelaki. So dia selalu sangat kata kat aku yang dia sanggup beli baju perempuan mahal-mahal ngan make up branded suruh aku pakai. Duh, janggut ngan misai aku ni apa? Dia fikir aku lekat pakai gam apa..? Walaupun aku kerja sama dia sekitar 3 bulan je tapi lepas aku berhenti kami masih lepak sama-sama lagi.



Bila dia kata dia nak kawen so aku x terkejut ar sebab dia dah lama couple ngan balak dia tu. Cuma yang selalu bermain di otak aku ialah.., Fiona..? Seriusly..? Tak ada perempuan yang betul-betul perempuan lagi ke kat dunia ni? Wakaka.



Mula-mula aku fikir yang aku akan duduk semeja ngan kawan-kawan kerja lama tapi tak. Dia tahu yang I got issues ngan tempat kerja lama so dia letak aku kat meja lain. Disebabkan aku tak ada pasangan so aku diletakkan kat meja lain ar. It not such a big deal ar. Sebab kawan dah jemput aku gi wedding dia so aku garenti pergi ar punya walaupun sorang-sorang. Sebab aku sangat teruja bila kawan kawen. 








So disitulah bermulanya scene tipikal tu. Korang mesti pernah tengok dalam filem bila ada sorang gi terpaksa gi sorang-sorang pada majlis kawen dan diletakkan kat meja yang lokasi tak strategik dan dia tak kenal sorang pun dan dia jumpa someone special. Even beberapa jam before turun rumah aku dah meletakkan perasaan macam tu. Wakaka.







Kalau ikut SMS, event start jam 6.30 pm. Aku Maghrib kat Petronas kat dengan hotel dan sampai sekitar 7.15 pm. Aku syak aku dah lambat so aku berebut naik hall tu. Lepas register aku gi meja nombor 9. Aku harap sangat yang meja tu kat belakang dan tersembunyi so aku tak nampak looser sangat gi majlis kawen sesorang TAPI... rerupanya itu ialah meja paling depan dan memang bersebelah ngan live band aka berdepan pulak speaker besar. Memang pekak telinga ar.

Tapi bila aku datang tu memang macam scene filem ar. Sebab dari jauh aku tengok meja tu cuma ada sorang girl duduk sorang dan entah kenapa feel aku berjalan macam slow motion ar sambil dalam hati aku main lagi Gila Monstraz: Let's Get Mary'd. So bila duduk terus aku start cakap-cakap ayat melankolik, buat-buat malu sikit ngan suara macho-macho tapi tak sampai 10 minit meja tu dah start penuh dan bising dengan suara-suara mereka dan buat aku rasa sangat awkward sepanjang event. 











Majlis tu berjalan dengan lancar dan meriah. Walaupun lokasi meja tu agak tak strategik dan aku tak mix well ngan ahli semeja tu but perkara yang buat aku terharu ialah bila aku dapat tahu yang meja tu rerupanya menempatkan kawan-kawan special dia. Thanks Fiona dan semoga berbahagia bersama suami plus jadi perempuan sebenar plezz.. !! Wakaka

3 comments:

missShila Nget said...

waahh,,aku pulak terharu baca perenggan last..


eh..takde tuka no-no tepon ke..?

olyvia natalie said...

Dah kwen nye fiona tuu....pmpuan laa tu nnti...hihi

Aj Abdullah said...

miss shila nget,
dah macam scene dalam movie kan? cuma endingnya jer yang tak happyly ever after. wakaka

olyvia natalie,
ya lah tek. ompuan duhal fiona ya tek ooo. wakaka