Sunday, September 30, 2012

Baju Kolar V

Sewaktu sorang menteri ni kuarkan statement kat news paper kata "Jika anda menyukai baju kolar V, anda mungkin seorang gay.." then ia memberi effect besar kepada beberapa kumpulan manusia. Antaranya:


1. PARENTS
Bila baca artikel tu parents pasti akan teringat balik yang anak lelaki mereka ada banyak baju kolar V sehingga buat diaorang sangsi pada sex orientation anak mereka. Parents yang dudok kampung akan kumpol dan bakar baju dan kedian panggil pawang kampung untuk sembuhkan anak diaorang. Parents suburban pulak akan paksa anak masuk tentera or mana-mana aktiviti yang membina physical. Parents kaya pulak tawarkan duit berjuta-juta ringgit pada mana-mana wanita yang mampu menjadikan anak lelaki mereka kembali ke jalan yang 'lurus'. Hmmmm..


2. KAWAN LELAKI.
Lelaki-lelaki yang selalu kamceng, gi mana-mana sesama, buat apa-apa aktiviti sesama, share everything sesama sehingga salah sorang tu terbaca artikel tu dan mulai teringat yang si kawan ni suka pakai baju kolar V then terus dia teringat balik masa tidur satu katil just pakai boxer jer, gelak ketawa-tepuk tampar-peluk peluk, dan setiap moment sesama tu dan terus rasa mual nak muntah. Tindakan dia just satu: putus kawan sehingga si kawan ni terpingga-pingga tak tahu apa-apa.


3. AWEK
Si gadis ni punya ar rasa bertuah sebab punya balak yang muka artis K-Pop, badan berketul-ketul, romantik, setia, tak tengok perempuan lain dan tahu jaga penampilan diri. Kedian terbaca statement tu lalu dia nanggis sorang diri sebab teringat yang si balak tu ada banyak koleksi baju kolar V. Terus dia teringat part si balak yang redha masa gi shopping or saloon or statement mengusik GBF dia yang kata si balak tu sangat mencurigakan buat si girl ni terus call si mamat dan mintak break.
















4. AKU
Aku ada beberapa baju kolar V. Mostlynya jersey bola, jersey baseball and jersey American Football. Aku terfikir: what if kalu aku tengah keluar jalan-jalan dan terjumpa sorang girl yang entah apsal buat aku punya vision bersama dia dari saat dating, atas pelamin (escape malam pertama), ada anak dan melalui zaman tua sesama. Then belum sempat aku nak kuarkan ayat pertama aku pada dia then terus dia kata "Sorry, I dont date lelaki pakai baju kolar v. You might be gay..!!" Waktu tu aku akan sumpah seranah pak menteri yang bodoh yang leh kuar statement bodoh tu. Hmmmm..

3 comments:

RazFiRa said...

you might be..

bukan you MUST be..

crescent said...

statement tu tak releven kan...sejak bila seksualiti org dikenali melalui kolar baju???
sama situasi dengan lelaki pakai pink si gay...whatever sangat...

Aj Abdullah said...

Razfira, entah ar. Malaysian sangat suka rumor yang belum tentu sahih berbanding fakta. No wonder ar kat facebook melambak rumor then forward-forward dan jadi issue. Hmmm..

Crescent, entah. Lawak pulak kan bila baca statement menteri tu. lebih sedih sebab yang keluarkan menteri yang sepatutnya bertindak matang. hmmmmm