Friday, February 20, 2009

NorDiyana Saupi yang kukenal

Dulu aku ada ajar minah ni bwat blog d friendster. Masa tu tgh lepak2 kat PUSAN malam2 hari sambil bwat assignment dan dia bawak Ariff Noor (as anak ikan dia masa 2). Stiap kali aku ajar bwat blog then dia akan bwat2 busy beli air, makan n borak2 ngan budak Ariff Noor. So rancangan dia untok bwat blog as tempat meluah isi hati dia x pernah jadi. Then bila dah tamat zaman U, ttiba sedar dia dah ada blog sendiri (entah makhluk mana yg ajar). Dan tadi aku bukak blog dia (yg dah lama x d update) dan ada something yg bwat aku terkesima. Nama aku (dan nombor matrix sekali).

First time aku jumpa dia ialah pada masa orienstasi PUSAT BAHASA. Dia seorang budak perempuan yg kulit hitam dan cukop aktif. Dan at the end of first day of the orientation, dia suroh aku kirum salam pada mamat DAUS. Dan sepanjang setahon setengah, kami bertiga tubohkan KELAB BERHALUAN KIRI (yg x jadi recruit SARAH as team member) . Sebab apa nama mcm 2? Sbb kami bertiga dudok paling belakang dlm setiap kelas, makan sambil cakap2, x layan sangat budak kelas laen then kena label as kambing hitam satu program linguistik. Masih ingat janji kita 3 DAUS, kalu masa konvo, kita akan masok paling akher. Dudok paling belakang dan bwat bising2. Dan minah ni sangop jalan kaki pulang ke AMIN dari PUSAT BAHASA ngan kami. Masih ingat lagi tempat yg DAUS kata bau yg sebijik sama cam bau kat rumah dia. Plus still ingat reaksi ko masa kita tengah lepak makan kat CAFÉ UO ttiba ada sorang pensyarah ARAB dari FAKULTI EKONOMI ttiba bagi risalah ttg hubungan social tu. Dan x lupa cara ko bwat bunyik mengoda cam girl tgh kemuncak beronani. Wakaka..

Then ketika cuti b4 masok tahon 2, ttiba dapat call dari dia. Dia sangat marah. Pasal 1 rahsia dia dah pecah. So cuma ada 2 org jer yg boleh disabitkan iaitu aku dan DAUS. Start2 semester ko dah merajok. Tp x lama. Sbb ko x leh join group budak laen dlm kelas. Sbb kita x leh join group budak laen dlm kelas. Diaorg skema dan Cuma kita 3 sahaja yg hidop. Tp bila DAUS behenti, aku start rasa kehilangan. KELAB BERHALUAN KIRI dibubarkan. Dia dah x segembira dulu. Dia start dudok depan. Dia start bekawan ngan budak2 skema laen. Aku hanya dapat melihat dari belakang. DIDI yg dulu sangat ceria. Tapi waktu 2 dia nampak sangat2 bodoh cuba untok ketawa ngan lawak2 budak kelas laen. Cuba untok diterima. At the end dia menanggis dalam telefon. Aku jadi sangat marah pada DAUS. Entah apsal sampai sekarang aku masih lg x dpt maafkan dia atas apa yg dia bwat.

Aku jadi sangat2 bodoh bila lihat kau menanggis. Aku x tau nak bwat apa2. DAUS banyak kali bwat ko menanggis. Budak bodoh BOB 2 juga pernah bwat ko menanggis. Bwat ko tersenyum yg membencikan. Senyuman palsu. FIQAH juga pernah bwat ko menanggis. Membwatkan aku membenci sesiapa yg membuatkan ko menanggis. Kecuali pada saat ko menanggis suroh aku berjanji jangan ada awek sepanjang di U 2 sangat2 x relevant. Aku sangat2 jarang jatoh chinta ttiba ko mintak aku lupakan dia. Duh..!! tp realitinya aku ada kuar dating gak r ngan sorg minah 1 kolej ni tp x berjaya r. so kalu aku pilih untok jadi GAY in the future then ko kena tanggong r dosa2 aku.


NorDiyana Saupi. A105942. Sekarang dah jadi pelajar master program LINGUISTIK d bwah seliaan PROF IDRIS yg kita selalu kutok dlm kelas yg langsong kita x paham apa dia ajar. Yg kali terakher aku jumpa bercakap cam org yg sangat matang pasal selalu bergaol ngan org2 tua. Yg akan kutok stiap ladies yg punya citarasa terok dlm sense of fashion. Yg akan kutok sesiapa sahaja tanpa ada sebab. Yg asal Kelantan tp x cakap Kelantan n even jaoh lebeh terror ckp Sarawak dari aku. Yg selalu kena ulser dlm mulot. Yg cukop takot kena bebel oleh parents bila result exam terok. Yg sangop promote n jaja cerita kat semua org yg aku ni GAY supaya x ada sesiapa nak rapat ngan aku. Yg sentiasa bwat bising n aksi manja dlm kelas. Yg selalu datang paling lambat dlm kelas ngan t-shirt n jeans n selipar jepon. Yg sangat marah pada KAK NAZ bila dia persoalkan sandle ECAH beli dari INDON. Yg sangat tahu lirik lagu BAKSO. Yg sangat anti pada pok cik kepala separa botak yg dudok kat kaunter depan pejabat DEKAN. Yg berlagu ngan suara sama terok ngan aku. Yg sangop beli baju online ngan harga mahal tp pakainya Cuma sekali dua then leh bagi kat mok cik cleaner. Yg bwat2 berani masok rumah hantoo ngan mulot bising x tentu pasal. Yg cukop busy body nak tau cerita2 org. yg palig hitam dlm adik beradik. Yg menjadikan FERGIE as symbol seksi. Yg pernah bwat fashion rambot korea, jepon yg x menjadi. yg membenci anak polis (kecuali aku dan each). Yg punya ____ ____. Yg pernah plan nak jadi backpacker keliling MALAYSIA sambil anak2 beliau akan djaga oleh suami (saat itu). Yg shopng ambik masa yg cukop panjang tp beli 1-2 barang jer. Yg sangop belanja aku Mc D as upah bodyguard waktu shopng. Yg teruja setiap kali jumpa lelaki kacak. Yg x suka pengajar kelas terjemahan. Yg punya beg sangat2 besar yg boleh masok apa2 barang. yg suroh kawan beli levi’s dari Germany. Yg setiap kali aku letak tangan atas bahu dia dan aku akan kata ‘dia sorang budak pendek..’

Then ko ada Ariff Nor. Dia bwat ko gembira. Ketinggian yg x jaoh sama ngan ko. Warna kulit pon sama. Dan dia ada kereta dan kereta dan kereta lagi (ciri utama yg ko carik sejak dulu2 dan ko selalu mempergunakan kereta dia). Even mapley kat section 15 pon ‘suka’kan dia jaoh dari ko. Dia pon sangat teruja bila ko beli baju-t untok dia. Dia ada band sendiri (yg selalu mintak ko nyanyi untok diaorg tp then ko kena dketawakan). Dan cara budak Ariff Nor 2 tegor aku jaoh lebih baek dr cara budak kolej HUSSAIN 2 r. Cuma persoalannya bukan ker kaki bola akan kena reject dari list lelaki idaman ko? Even ko boleh lepak stiap petang tengok dia maen bola lagi (ngan bekalan makanan r).

Hanya ada sorg saja yg panggil aku Rj iaitu dia. Dan sangat rindu saat2 bersama ko as a kawan. Cinta ialah something yg kita boleh carik tp bukan kawan kan?





So DIDI, peringatn terakher: JANGAN JOGING SAMBIL GUNA PAYONG.













p/s:Cukop panjang. Aku x kisah pon kalu x ada yg membaca psl post kali ni khas untok dia..

9 comments:

nard_elainy said...

wah....besh ar cite ni..luahan hati ekk..cm tgah bace diary u..hehe..mesti besh kawan ngan dia ek.nway,hope frenship korg evrlastg freverla..hehe

Jarri said...

dey macha!

~ NiZaM ~ said...

aku baca2 aku baca

diyanasaupi said...

1st Of all..my name is NOR DIYANA SAUPI..dah member lama gile tapi kO stil eja nama aku salah, chayunkku~~


wah~~

takleh tipOo..aku nanges tyme baca neh..WENDHU~~! =(

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

macha2 sekalian, kan aku dah cakap yg minah ni akan melenting bila org salah eja nama dia...!!

fiqah said...

Aj...huh~

pesal name aku pon termasok dlm list yg ko benci?

ish xpuas ati plak.

jwb2

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

klausa 'Membwatkan aku membenci sesiapa yg membuatkan ko menanggis' kalau kita bagi kepada subjek n predikat then analisis guna teori2 semantik 1 persatu klausa(x termasok pemahaman pragmatif) x menjelaskan aku benci ko. Aku cuma benci sesiapa yg membuatkan dia menanggis je r...!! noktah..

RohAyu Rocher said...

haha.. miss diyana.. sudah kantoi! :)

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

kantoi apa plak nih? Hmmmmm