Tuesday, February 10, 2009

Lawatan Sambil MELENCONG

Ari ni 10hb February aka 4 hari b4 Valentine (yg aku x sambot) dan 3 hari b4 mock exam. Kami bbudak INSEP SAFETY n HEALTH OFFICER 2008/09 spt drancang telah mmbuat lawatan kdua dlm tempoh seminggu. Last Friday lawat 1 hospital swasta ni r. Then ari ni plak melawat CMS CEMENTS Sdn. Bhd. As dia punya syarikat ni bwat cements r dan yg paling teruja ni pasal ia adalah penguasaan penoh cements d Sarawak oleh (ehem2 jer r). So kami seramai 16 (syikin ttiba muncol balik) masok r tempat yg selama ni aku leh tengok dr luar je r. Kesimpulannya hari ni: hidong sangat sakit pasal debu yg sangat2 banyak bertaburan d udara. Tengok je r gambar ni (sbagaimana sepatotnya LAWATAN SAMBIL BELAJAR tp aku as usual plak telah melencong dan seterusnya mnjadikan xpidisi ni as masa riadah dlm mineral dust dan mendedahkan diri kpada silikosis)


Aku dan pelancong asing dgn izin

Gambar Kiri ni antara Silo2 yg cukop banyak dan besar2 kat tempat ni. Stiap 1 leh proses bukan maen banyak lg cements. Kanan plak ketua kelas kami yg cukop besar dan dedikasi iaitu enche BOB.

Gambar kiri: enche Alistair (yg slalu kena tangkap tido dlm kelas oleh Bob dan kekawan) dan kanan: enche Deff (yg nama real dia sangat susah nak d eja, tulis ataupon sebot)

Gambar kiri: enceh Aminor (yg bak kata Bob as lelaki yg muka x tunjok emosi dan aku mati2 selalu kena tipu dek muka x da emosi dia tu) dan kanan: enche Romi (sepupu Bob yg tinggi dari aku dan d kaitan as Romeo dlm kelas)

Gambar kiri: ence Roland (yg bawak kamera gak ari ni dan aku sangat jelous kamera dia) dan kanan: enche Fendi (yg sangat sempoi ngan rambot kerinting sangat2 dan kembang-Razy ko kena bwat ikot rambot dia r)

Gambar kiri: enche Khalik(also known as bapak kambing ngan business yg banyak sangat nak kena handle, dlm perancangan etc. kaki business wei) dan kanan: Aaron(sub-cont dlm kelas pasal bawak kepala sendiri suka hati masok suka hati balik. Duh..!!)

Gambar kanan: ence Man (yg most of the time otak dia gila ngan ketawa mengilai cam pontianak jantan tp laen masa dia waras r) dan kanan: miss Ina (gadis idaman Bob, dan semua budak llaki dlm kelas pasal bunga cuma tinggal dia sorg jer lg)

Gambar Kiri: enche Felix (nampak jer diam2 tp kalu dia dah ada tenaga, duh ramai r mangsa kiri kanan dpan belakang dia) dan kanan: enche Charles (aka org kanan Bob pasal mana ada Bob then situ r ada dia)

Gambar kiri: enche Marvin (ni r satu2nya ahli kelas yg cukop cool n neutral n normal sikit berbanding yg laen plus baju dia semua jersey bola jer) dan kanan miss Syikin (adik Khalik yg dah dpt kerja kat Putra Jaya tp ttiba leh datang kelas plak ari ni td)

1 comment:

~ NiZaM ~ said...

huhu memang melencoong